23 Eylül 2026, Çarşamba
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 22.09.2026 22:49 | Son Güncelleme: 22.09.2026 22:59

İmamoğlu'ndan 'fon krizi' açıklaması

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemdeki fon soruşturmalarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından paylaşılan mesajında, "Bu tarihi skandal, bugünlük “kurban” seçilen isimlerin birkaç ay sonra tahliye olması ile soğutulmamalıdır" ifadelerini kullandı
İmamoğlu'ndan 'fon krizi' açıklaması

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bazı fonların temerrüde düşmesi ve 7 portföy yönetim şirketine ait 131 fonun tasfiye sürecine girmesiyle su yüzüne çıkan fon kriziyle ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından paylaşılan açıklamasında, 1Endişem; kıyamet koparırcasına yapılan kara para ve holding operasyonları sonrası herkesin tahliye edildiği durumun tekrarıdır. Bu tarihi skandal, bugünlük “kurban” seçilen isimlerin birkaç ay sonra tahliye olması ile soğutulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Yüzbinlerce mağduru olan FON VURGUNU SKANDALI her yönüyle aydınlatılmalıdır.

Siyasette ve bürokraside bu skandal ile ilişkisi olanlar açığa çıkarılmalıdır.

12 gizli ismin %10000 kâr ettiği ve ortadan kaybolduğu iddiaları şeffaflıkla aydınlatılmalıdır.

Endişem; kıyamet koparırcasına yapılan kara para ve holding operasyonları sonrası herkesin tahliye edildiği durumun tekrarıdır.

Bu tarihi skandal, bugünlük “kurban” seçilen isimlerin birkaç ay sonra tahliye olması ile soğutulmamalıdır.

40 tane kabzımalla sözde gıda pahalılığı ve 40 belediye ile sözde kamu yolsuzluğu operasyonu yapanlara söylüyorum:

ASRIN GERÇEK YOLSUZLUĞU FON VURGUNU soruşturmanızı bu millet titizlikle takip edecektir.

Gerçeklerden kaçış ise mümkün olmayacak, millet iktidara geldiğinde bütün sorumlular hukuk önünde hesap verecektir.

Milletin hakkı, sizin hakkınızdan büyüktür."