17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.05.2023 23:25 | Son Güncelleme: 07.05.2023 23:57

İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yapılan saldırı sonrası siyasilerden peş peşe tepkiler

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine düzenlenen saldırının yankıları sürüyor. Saldırı sonrası İmamoğlu İstanbul'a dönerken siyasiler de yaşanan olaylara ilişkin tepkilerini dile getirdi
İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yapılan saldırı sonrası siyasilerden peş peşe tepkiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da yaptığı mitingde, otobüs üzerinde konuştuğu sırada bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Ekrem İmamoğlu yağan cisimler nedeniyle yanındakiler tarafından otobüsün içine alındı. Miting yarıda kesildi. 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından tepki sesleri yükselirken işte siyasilerin yaptığı ilk açıklamalar:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Sevgili halkım… Mafyalar, militanlar, SADAT’çılardan, Sinan Ateş’i öldüren, torbacılardan, beşli çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. bugün Ekrem Başkanımıza saldıranlar bunlardır. Amaçları insanları korkutmaktır, sandıktan uzak tutmaktır. Tüm Türkiye itidalini koruyacak. Türkiye makul çoğunluğun ülkesi, çoğunluk bu kötülüğü bitirecek. Sevgili vatandaşlarım, 14 Mayıs’a odaklanın. Başka her şey teferruattır, sakın kızmayın, sakın küsmeyin. İnsanınızı sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de budur. Ekrem evladıma da geçmiş olsun. Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır, bunu da ödemeye hepimiz hazırız.

İYİ Parti lideri Meral AkşenerDevletin imkânlarıyla demokrasiye ket vurmaya çalışanlar şunu iyi bilsin ki; millet iradesini ne taşla ne de kurşunla durduramazsınız. Ne Ekrem kardeşimi, ne beni, ne de Millet İttifakı'nın hiçbir üyesini bu şekilde korkutamazsınız. Biz bu seçimi sükûnetle kazanacağız!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan: Sayın Ekrem İmamoğlu'na ve Erzurum halkına yapılan taşlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu provokasyonu yapanlar ve onlara göz yumanlar hakkında savcılık derhal işlem başlatmalıdır. Bu seçimi barış, huzur ve kardeşlik isteyenler kazanacak.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu: Uğradıkları çirkin saldırı nedeniyle Sn. Ekrem İmamoğlu'na ve değerli Erzurumlu vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu provokasyonu gerçekleştirenleri ve seyirci kalan idarecileri kınıyorum! Bizler sabırla, sakin ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Ülkeyi getirdiğiniz hale bakın. Kardeşi kardeşe düşman ettiniz. Erzurum'da Sayın Ekrem İmamoğlu ve miting alanındaki kardeşlerimize yönelik saldırının faili de azmettiricisi de bu kirli iktidardır. Herkes müsterih olsun; bu yaşananlar tarihin utanç sayfalarında yer alacak, 14 Mayıs'ta ülkemiz huzura kavuşacak.

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal: Ekonomide hırsınız yüzünden bu Milletin iki yakası bir araya gelmiyor. Şimdi ise sandık hırsınız, korkunuz yüzünden bu Aziz Millet bir araya gelmesin, bir olmasın istiyorsunuz. Nafile! Biz sizin gayretlerinize inat birleşe birleşe, kucaklaşarak, sevgiyle kazanacağız. Korku değil umut, kavga değil sevgi kazanacak!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: İnadınasakin olacağız, inadına sizin kirli dilinizi muhatap almayacağız, sizi o çirkinliklerinizle baş başa bırakacağız. Sevgi kazanacak, hoşgörü kazanacak. Attığınız o taşlar kalbinize saplanacak. Ve emin olun her şey çok güzel olacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Ne birbirimizin düşmanıyız ne de bu bir savaş. 85 milyon biriz ve öyle kalacağız. Bu sadece bir seçim ve değişim gerçekleşecek. Nefret ve korku siyasetinin son bulması için bu seçimi kazanacağız. Geçmiş olsun Ekrem Başkanım ve hiç merak etmeyin: “Her şey çok güzel olacak!”

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce: Erzurum'da Sayın Ekrem İmamoğlu'na yönelik gerçekleştirilen provakatif saldırıyı kınıyorum. Savaşa değil seçime giriyoruz. Bu tür provokasyonlara asla boyun eğmeyeceğiz!

ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan: Seçimlerin bitmesine sayılı günler kala mitingleri provoke eden her kim olursa olsun karşısındayız. Birlik ve beraberliğe, huzurlu bir Türkiye'ye en çok ihtiyacımız olan bugünlerde milletimizi sağ duyuya davet ediyor, Ekrem İmamoğlu'na ve yaralanan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ: Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Fikirlerinizi sert bir şekilde savunabilirsiniz. Ancak asla fiziksel şiddet kullanamazsınız. Devletin görevi o mitingin sonuna kadar devamını sağlanmaktı. HÜDA-PAR’lılar aynı şeyi bize denerseniz biz meydan boşaltmayız.

Mustafa Sarıgül: Saldırdığınız Ekrem Başkan değil, milli iradedir. Ekrem Başkanın yanındayız.