23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Giriş: 26.04.2023 09:35 | Son Güncelleme: 26.04.2023 09:58

İnsansız savaş uçağı ANKA-3 ilk kez piste çıktı

Uçan kanat yapısı sayesinde düşük radar görünürlüğü, yüksek hız, yüksek taşıma kapasitesi gibi birçok avantaja sahip ANKA-3 piste çıktı, ilk uçuş için gün sayıyor
Kaynak: AA
İnsansız savaş uçağı ANKA-3 ilk kez piste çıktı - Resim: 1

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerinde geliştirilen ve şirketin İHA ürün ailesinin 3'üncü üyesi olacak ANKA-3 ilk kez görüntülendi

İnsansız savaş uçağı ANKA-3 ilk kez piste çıktı - Resim: 2

İnsansız Hava Araçları Mühendislik Direktörü Bülent Korkem, ANKA-3'ün kuyruksuz bir konfigürasyon olduğunu ve bunun sağladığı farklı avantajlar bulunduğunu söyledi.

İnsansız savaş uçağı ANKA-3 ilk kez piste çıktı - Resim: 3

ANKA-3'ün operasyonel kullanımına ilişkin soruları yanıtlayan Bülent Korkem, uçağın üzerinde ciddi bir taşıma kapasitesi bulunduğunu, 44 bin fite kadar çıkıp, 40 bin fitte de görev yapabildiğini aktardı.

İnsansız savaş uçağı ANKA-3 ilk kez piste çıktı - Resim: 4

Uçağın 0,7 mach gibi yüksek süratlere ulaşacağına işaret eden Korkem, "Radar görünürlüğünün düşük olması bize uzun mesafelerde yüksek faydalı yük kapasitesi ve yüksek hızlarda görev yapabilme yeteneği kazandırıyor. Dolayısıyla ağır bir yük kapasitemiz var. Bunu üzerine takacağımız diğer elektronik sistemlerle, faydalı yüklerle destekleyerek havadan yere, gerektiğinde havadan havaya taarruz amacıyla kullanabiliriz" dedi.