06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.12.2023 23:24 | Son Güncelleme: 23.12.2023 10:06

Irak'ın kuzeyinde 6 asker şehit oldu

Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen terör saldırısında 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. MSB'den yapılan açıklamada, belirlenen hedeflere ve teröristlerin kaçış istikametlerine ani hava harekatları düzenlendiği ve 7 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi
Irak'ın kuzeyinde 6 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırıda 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan ilk açıklamada, "Irak'ın kuzeyinde bugün bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi. MSB, daha sonra yaptığı açıklamada yaralı askerlerden 3’ünün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bilgisini paylaştı. Açıklamada, "Bölgede etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 7’ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Kurtulmuş: Milletimizin başı sağ olsun

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Irak'ın kuzeyinde şehit olan askerler için taziye mesajı yayımladı. Kurtulmuş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Irak'ın kuzeyinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Şehitlerin kimlikleri belli oldu

Milli Savunma Bakan Yaşar Güler, sosyal medya hesabından şehitlerin kimliklerini açıklayarak yakınlarına rahmet diledi. Güler'in paylaşımı şu şekilde:

"Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşın. Kahraman silah arkadaşlarımız 22 Aralık 2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim." 

Yılmaz: Yaralıların tahliye ve tedavileri yakından takip ediliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan askerler için başsağlığı dileğinde bulundu. Şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve aziz millete başsağlığı dileğinde bulunan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Yaralı kahraman Mehmetçiklerimizin tahliye ve tedavilerini, kurumlarımız yakından takip ediyor. İlgililer çok yakından sahayla ilgileniyorlar. Yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Bu hadiseler hepimizi derinden üzmektedir. Aynı zamanda terörle mücadeledeki kararlılığımızı da artırarak devam ettirecektir. Bu hadiselerin hiç yaşanmayacağı günlere Türkiye kararlı mücadelesiyle elbette ulaşacaktır."

Özel'den başsağlığı mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit olan askerler için taziye mesajı yayımladı. Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan üç askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA