02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.04.2024 01:03 | Son Güncelleme: 08.04.2024 01:19

İstanbul Valisi Gül: Marjinal grupların beşinci kol faaliyetleri yaptığının farkındayız

İstanbul Valisi Gül, İsrail'le ticaretin durdurulması talebiyle İstiklal Caddesi'nde yapılmak istenen ve polis müdahalesiyle engellenen protesto hakkında, "Marjinal grupların 'iyi niyetli' vatandaşlarımızı kullanarak beşinci kol faaliyetleri yaptığının farkındayız" yorumunu yaptı
İstanbul Valisi Gül: Marjinal grupların beşinci kol faaliyetleri yaptığının farkındayız

İstanbul Valisi Davut Gül, Filistin İçin Bin Genç üyelerinin İstiklal Caddesi'nde yapmak istediği gösteri ve eylemcilere yönelik polis müdahalesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Vali Gül, paylaşımında şunları kaydetti: "İstanbul'da, Filistin'e destek, İsrail'i protesto etmek amacıyla son 6 ay içerisinde 947 etkinlik gerçekleştirilmiştir. Tarihinde hiçbir gösteriye tahsis edilmeyen Galata köprüsü dahil, makul olan tüm talepler karşılanmıştır. Tüm toplumsal olaylarda olduğu gibi Filistin konusunda da genel güvenliği etkilemeyecek her yere izin verilmektedir. Farklı şer odaklarının ittifakıyla oluşturulan marjinal grupların 'iyi niyetli' vatandaşlarımızı kullanarak devletimizin ve milletimizin fedakarlıklarını yok sayıp beşinci kol faaliyetleri yaptığının farkındayız! Katil aranıyorsa İsrail'e ve kendilerine destek veren aynı dış güçlere baksınlar."

Ne olmuştu? 

İsrail ile ticaretin durdurulması talebiyle İstiklal Caddesi üzerindeki İstanbul Ticaret Odası önünde gerçekleştirmek istenen protesto polis engeliyle karşılaştı. Göstericiler ters kelepçeyle gözaltına alınarak polis otobüsüne bindirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, protesto bittikten sonra bir grubun uyarılara rağmen dağılmadığını ve devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet ettiğini savundu. Yerlikaya, "Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: AA