29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.12.2023 10:46 | Son Güncelleme: 04.12.2023 11:47

İstanbul'da hissedildi: Gemlik'te 5,1 büyüklüğünde deprem

AFAD verilerine göre Gemlik'te 5,1 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Sarsıntı İstanbul ve çevre illerde hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sağlık Bakanı Koca, İBB Başkanı İmamoğlu ve İstanbul Valisi Gül olumsuz bir durum olmadığını açıkladılar

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Gemlik körfezinde 10.42'de 5,1 büyüklüğünden bir deprem meydana geldi. Deprem 8,98 kilometre derinlikte oldu. Gemlik'te 3 dakika sonra 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, depreme dair gelişmelerin takip edildiği olumsuz bir durum bulunmadığı belirtildi. Sosyal medyada birçok kullanıcı sarsıntıyı İstanbul'da hissettiklerini paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ekip sahada tarama çalışması yaptığını açıkladı. Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda, "#Marmara Denizi #Gemlik Açıklarında , büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

İstanbul Valisi Davut Gül, depremle ilgili kendilerine ulaşan herhangi bir ihbarın olmadığını duyurdu.  Vali Gül, Twitter (X) hesabından yaptığı paylaşımda, "Deprem ilimizde de hissedildi. Çok şükür şimdilik bize ulaşan bir ihbar yok. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun, Rabbim milletimizi her türlü kaza beladan muhafaza etsin" ifadelerini kullandı.

Valilikten yapılan açıklamada da "Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde saat 10.42’de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre, İstanbul ilimizde herhangi bir can ya da mal kaybı olmamıştır. Konuyla ilgili AFAD ve ilgili birimlerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

İmamoğlu: Olumsuz bir durum söz konusu değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu da ilde şimdiye kadar olumsuz bir bildirimde bulunulmadığını açıkladı. İmamoğlu, "İstanbul'da da hissedilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz" dedi.  

Sağlık Bakanı Koca: Ambulans ekipleri sevk edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bölgede gerekti ekiplerin görevlendirildiğini, şuana kadar olumsuz bir durum tespit edilmediğini açıkladı. Koca Twitter'dan (X) yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 10.42’de Bursa Gemlik Körfezinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır. Bölgeye ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Tarama çalışmaları devam etmektedir.