25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Giriş: 19.03.2022 10:20 | Son Güncelleme: 19.03.2022 11:00

İstanbul'da kar yağışı devam ediyor

Meteoroloji'nin İstanbul için beklediği kar yağışı dün akşam saatlerinde başladı, bugün sabah ise etkisini artırdı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yeni önlemleri duyurdu. İBB'nin Trafik Yoğunluğu Haritası'na göre, saat 10.30 itibarıyla trafikteki yoğunluk yüzde 24 olarak ölçüldü
Kaynak: AA
İstanbul'da kar yağışı devam ediyor - Resim: 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve bu sabah ilk saatlerde Şanlıurfa, Adıyaman çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da kar yağışı devam ediyor - Resim: 2

Yağışların Marmara'nın doğusu, İstanbul, Karadeniz'in kıyı illeri, Doğu Anadolu'nun ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

İstanbul'da kar yağışı devam ediyor - Resim: 3

İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle yetkililerden uyarılar gelmeye devam ediyor. Meteoroloji İstanbul için turuncu uyarıda bulunurken Vali Ali Yerlikaya ise  dün yaptığı açıklama ile zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamasını istedi. Yerlikaya, bir sonraki duyuruya kadar motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini söyledi.

İstanbul'da kar yağışı devam ediyor - Resim: 4

Vali Yerlikaya bugün sabah yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Günaydın hemşehrilerim; Günlerdir yaptığımız tüm uyarıları dikkate aldığınız, kurallara riayet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Meteorolojik verilerine göre İstanbul’da bugün kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Lütfen bugün de Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım" dedi.