29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Giriş: 18.11.2023 15:19 | Son Güncelleme: 18.11.2023 15:57

İstanbul'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

İstanbul'da yarın kapasitesinin en üstüne çıkması beklenen sağanak şimdiden hayatı olumsuz etkiledi. En fazla yağışın sırasıyla Beykoz, Ümraniye, Sarıyer ve Şişli'de ölçüldü
Kaynak: AA
İstanbul'da yağış hayatı olumsuz etkiledi - Resim: 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün dün yaptığı yağmur ve fırtına uyarıların ardından kentte beklenen yağış, gece saatlerinden itibaren zaman zaman etkisini artırarak sürdürdü. Bakırköy Kennedy Caddesi'nde bulunan bir alt geçit, yağış sonrası suyla doldu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kanal temizliği ve araçla su tahliyesi yaptı. Alt geçidi kullanan sürücüler de biriken su nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

İstanbul'da yağış hayatı olumsuz etkiledi - Resim: 2

Zeytinburnu 10. Yıl Caddesi'nin Kennedy Caddesi'yle bağlandığı noktada oluşan su birikintisi nedeniyle de 4 araç mahur kaldı. Yaklaşık 1,5 saat suyun içinde bekleyen araçlar, çekici yardımıyla kurtarıldı. İSKİ ekipleri, vidanjör yardımıyla yolda biriken suyu tahliye etti.

İstanbul'da yağış hayatı olumsuz etkiledi - Resim: 3

Aracıyla caddede mahsur kalan İbrahim Yavuz Çakır, U dönüşü yapmak isterken aracının suda mahsur kaldığını ve çalışmadığını söyledi. Beşiktaş Ortaköy'de fırtınanın etkisiyle dalgalar sahile vurdu.

İstanbul'da yağış hayatı olumsuz etkiledi - Resim: 4

Üsküdar Bulgurlu Mahallesi'nde şiddetli yağış nedeniyle rögar taştı, Cumhuriyet Mahallesi'nde bir binanın bahçe katında biriken su, vatandaşlar tarafından kovalarla tahliye edildi. Ümraniye'de de yağış nedeniyle rögar taşarken yolda su birikintisi oluştu.