04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 06.04.2024 13:45 | Son Güncelleme: 06.04.2024 14:54

İstanbul'dan başladı dalga dalga yayılıyor: Trafikte bayram yoğunluğu

İstanbul trafiğinde dün mesai sonrası başlayan bayram tatili yoğunluğu dalga dalga yayılıyor. Megakent'in yolları bugün boş olsa da havalimanları ve otogarlar tıklım tıklım. İstanbul-İzmir Otoyolu'ndan Anadolu Otoyolu'na ve Kilit kavşak Kırıkkale'ye kadar trafik kilit durumda
İstanbul'dan başladı dalga dalga yayılıyor: Trafikte bayram yoğunluğu - Resim: 1

İstanbul'da Ramazan Bayramı öncesinde kent genelinde dün mesai çıkışı yaşanan trafik yoğunluğu şimdilik yerini sessizliğe bıraktı. Megakent'ten şehir dışına gidecekler ise havalimanlarından otogarlarına akın etti. Bugün itibarıyla İstanbul-İzmir Otoyolu'ndan Anadolu Otoyolu'na ve Kilit kavşak Kırıkkale'ye kadar trafikte bayram yoğunluğu başladı

İstanbul'dan başladı dalga dalga yayılıyor: Trafikte bayram yoğunluğu - Resim: 2

Anadolu Otoyolu

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yola çıkan sürücüler, Anadolu Otoyolu'nun Bolu, Düzce ve Sakarya kesiminde akıcı yoğunluğa neden oldu. Bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek isteyen sürücülerin harekete geçmesiyle otoyolun Ankara yönünde, Beyköy, Kaynaşlı, Bolu Dağı 1, 2, 3. ve 4. viyadük ile Bolu Dağı Tüneli, Abant kavşağı, Çaydurt ve Köroğlu park alanı ile Hendek kesiminde trafik akıcı yoğunlukta seyrediyor.

İstanbul'dan başladı dalga dalga yayılıyor: Trafikte bayram yoğunluğu - Resim: 3

D-100 kara yolunda ise Ankara yönünde Abant kavşağı, Yumrukaya, Kuruçay ve Çaydurt kesiminde trafikte akıcı yoğunluk yaşanıyor. Ayrıca Kuzey Marmara Otoyolu'nun sona erdiği, Anadolu Otoyolu'na bağlantı sağlanan Akyazı bölgesinde de araç yoğunluğu gözleniyor. Güzergahta görev yapan trafik, jandarma ve Karayolları ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışma yürütüyor.

İstanbul'dan başladı dalga dalga yayılıyor: Trafikte bayram yoğunluğu - Resim: 4

İstanbul-İzmir Otoyolu


İstanbul-İzmir Otoyolu'nda, idari izinle 9 güne çıkan Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla zaman zaman akıcı yoğunluk oluşuyor. Özellikle İstanbul'dan hareket eden sürücülerin Marmara Bölgesi'nin güneyi ve Ege Bölgesi'ne ulaşımda tercih ettikleri otoyolda tatilin ilk gününde hareketlilik başladı.