08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.12.2023 09:08 | Son Güncelleme: 04.12.2023 09:24

İYİ Parti bugün CHP'nin iş birliği önerisini görüşecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e işbirliği teklif etmesinin ardından gözler bugün saat 15.00’te toplanacak İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısına çevrildi
İYİ Parti bugün CHP'nin iş birliği önerisini görüşecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçildikten sonra ilk kez geçen hafta ziyaret ettiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seçimde iş birliği teklifi götürdü. Akşener'in, teklifi partinin en yetkili karar organı Genel İdare Kurulu'na sunacağını açıklamasının ardından gözler bugünkü 15.00'te gerçekleşecek toplantıya çevrildi. CHP'nin önerisi en yetkili karar organında değerlendirilecek. Daha önce ittifaksız seçim kararı alan Genel İdare Kurulu bu kez, CHP'nin iş birliği önerisini görüşmek için toplanacak.

Kritik toplantı öncesi karşılıkla yapılan açıklamalar dikkat çekti. Özel dün “İki tane A planımız var. İlki İYİ Parti kabul ederse oturup hızlı bir şekilde ittifak görüşmelerini yapmak. İkinci A planımız İYİ Parti kabul etmezse hızla adaylarımızı tespit edip sahaya çıkmak. İYİ Parti’nin kararı üzerinden bir şey tasarlamıyoruz. Verecekleri karardan sonra İYİ Parti ile bir gerginlik, hayal kırıklığı, soğukluk yaşamayız. Kararlarını saygı ile karşılayacağız” dedi.

Meral Akşener ile görüşmesini de anlatan Özel, “Bana ‘Ne teklif ediyorsunuz’ diye sordu. Ben de ‘Kararınızı kaldırırsanız, bir masa kuralım ve başına geçelim; İstanbul, Ankara’dan, 11 büyükşehirden başlayarak Türkiye’yi konuşalım’ dedim. Biz onlara çalışma masası teklif ettik” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, GİK’te alınacak karardan bağımsız olarak Cumhuriyet Halk Partisi ile iletişim ve diyalog içinde olunması gerektiğini söyledi.