20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 28.05.2023 21:59 | Son Güncelleme: 28.05.2023 22:52

İYİ Parti lideri Akşener: Bize düşen mesajı anlamak ve gereğini yapmaktır

İYİ Parti lideri Meral Akşener seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, "Bize düşen mesajı anlamak ve gereğini yapmaktır" diyen Akşener, Erdoğan'ın da bu seçimden çıkarması gereken dersler olduğunu söyledi
İYİ Parti lideri Akşener: Bize düşen mesajı anlamak ve gereğini yapmaktır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin sonuçlarına dair basın açıklaması gerçekleştirdi. Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar:

  • Bütün bir seçim boyunca sizler kanalıyla görüşlerimizi, hayallerimizi, gördüklerimizi ve projelerimizi milletimize ulaştırmaya çalıştırdık. Sizlerin şahsında bütün basın emekçilerimize teşekkür ediyorum.
  • Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun tamamlamış bulunuyoruz. Sandıklarda görev yapanlara, avukatlarımıza, sandıklara giderek oy kullanan partililerimize, tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. 
  • Bugün demokrasiye sahip çıkan her bir insanımızı oyu bizim için çok kıymetli. Tüm kara propagandalara rağmen milletimiz demokratik hakkını kullandı. Biliyorsunuz ülkemizde uzun zamandır bir seçim gündemi var. Bu gündem Türkiye'yi çok yordu. Seçimin gölgesinde kalan birikmiş birçok sorunumuz var.
  • Bunların başında ne yazık ki ekonomi geliyor. Şimdi artık vakit kaybetmeden çözüm üretme zamanı geldi. Milletimizin bize verdiği muhalefet görevini aynı ciddiyetle yürüteceğiz. Kimse merak etmesin.
  • Seçmen bizim için en halis ölçüttür. Millet iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur. Milletimiz bu seçimlerde söyleyeceğini söyledi. Bize düşen bu mesajı anlamak ve gereğini yapmaktır. İYİ Parti olarak bunu hakkıyla yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
  • Bir yenilmişlik ya da kaybetmişlik hissiyle karamsarlık hissetmeyin. Uzun yıllar üniversitede İnkılap tarihi hocalığı yaptım. Demokrasilerde her şeyin tartışılabileceğini ama bir tek konuya itiraz edilemeyeceğini gördüm. O da hür iradeyle sandığa atılmış oyun sonuçlarıdır. 
  • Bugünden sonra da yine aynı şekilde milletimizin taleplerini dinleyeceğiz, milletimizin geleceğine yönelik hiçbir korkunun esiri olmasına da izin vermeyeceğiz. Biz hala buradayız. İYİ Parti ve İYİ Parti'nin mensupları burada, mecliste.
  • Kesin olmayan sonuçlara göre yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilen Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Bu vesileyle sayın Erdoğan'ın da seçim sonuçlarından çıkarması gereken büyük dersler olduğunu hatırlatmak isterim. Umarım ki kazanmışlık hırsı kendisinin gözünü yeniden kör etmez. İftiralar, hakaretler havada uçuşmaz. Kendisine oy vermiş vermemiş her vatandaşın cumhurbaşkanı olduğunu bu defa kabul eder ve ona göre devam eder. 
  • Umarım ki tıpkı bizim gibi seçim sonuçlarının muhasebesini dürüst ve objektif bir biçimde yapar. Biz yarından itibaren bu sonuçları bu şekilde yorumlayacağız. Her ne kadar Kısıklı'daki konuşması bu çerçevede pek umutlandırmamış olmasa da Kılıçdaroğlu'nu kendisini alkışlayan vatandaşlara yuhlattı. Bu yeni seçilmiş bir cumhurbaşkanına yakışmaz. İnşallah bu ayıplı davranış sondur. Seçilmiş olduğu bu son döneminde tüm Türkiye'nin cumhurbaşkanı olduğunu hatırlar.
  • Bizim için sonuç esastır, yarın ilk gündür.
  • Şu anda biz öncelikle 14 Mayıs'taki seçim sonuçlarını kendi aramızda tartışmadık. İkinci tura odaklanalım dedik. İki mesaj var burada. Birisi İYİ Parti'ye. Bu mesajı bütün arkadaşlarımızla beraberce okuyacağız. İkinci adımı ise ikinci turda ortaya çıkan tablo. Biz önce İYİ Parti'nin oyları üzerinden ne anlamamız gerektiğine bakacağız. Millet İttifakı nedir, ne değildir mevzusu bir sonraki mesele.
  • Bugün saat 22.30'da Kılıçdaroğlu'nun davetiyle bizler CHP Genel Merkezi'ne gideceğiz. Orada da bir değerlendirme yapacağız.