19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 22.05.2023 16:13 | Son Güncelleme: 22.05.2023 16:48

İYİ Parti lideri Akşener: Kılıçdaroğlu'nu seçtiğimiz gün parlamenter sistemi kendileri isteyecek

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kadıköy'de genç seçmenlerle buluştu. Akşener, "Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı seçtiğimiz gün parlamenter sistemi kendileri isteyecek" ifadelerini kullandı
İYİ Parti lideri Akşener: Kılıçdaroğlu'nu seçtiğimiz gün parlamenter sistemi kendileri isteyecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da Kadıköy Bağdat Caddesi'nde genç seçmenlerle buluştu.  CHP Seçim İrtibat Bürosu'nu da ziyaret eden Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar:

  • Bu seçimi almak zorundayız. 2,5 milyon seçmen... Zengin zengin olmuş, fakir iyice fakir olmuş, orta halli de fakir olmuş, fakir dibe düşmüş. Aksi takdirde lüks arabalarla gezenlerin sayısı artar. Onların lüks arabaları tekneye döner. Onun için de çok çalışmamız gerekiyor.
  • Başta ben olmak üzere her birimiz çalışmak zorundayız. Bağdat Caddesi'nin dışına Ankara asfaltına çıkalım neler göreceğiz. Derin yoksulluk çoğalmış. Çocuklar ya obez ya da iplik gibi.
  • Bir fırsat var. Yasamayı aldı Cumhur İttifakı. Yürütmeyi biz aldığımız zaman denge ortaya çıkar, Türkiye nefes alır.
  • Yürütmeyi de Cumhur İttifakı alırsa artık bir daha parlamenter sistemi konuşamayız. Göreceksiniz, Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı seçtiğimiz gün, yeminler edilecek ondan sonra parlamenter sistem için buyurun oturun masaya diye kendileri diyecek.
  • Millet İttifakı'nı oluşturan herkes ülkeye sahip çıkacak, Kılıçdaroğlu'nu seçtireceğiz. 30 senede gördüm, hep sandık başında üç kağıt olur. Siz uyanık olursanız, üç kağıt olmaz.