26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.05.2023 21:00 | Son Güncelleme: 26.05.2023 23:50

İYİ Parti Lideri Meral Akşener: Kılıçdaroğlu PKK ile masaya oturmaz kefilim

İYİ Parti Lideri Meral Akşener Balkan Buluşması’nda konuştu. Akşener "Kılıçdaroğlu, PKK ile masaya oturmaz, kefilim. FETÖ ile masaya oturmaz, kefilim. Hizbullah ile masaya oturmaz, kefilim. Harama el uzatmaz, kefilim" dedi
İYİ Parti Lideri Meral Akşener: Kılıçdaroğlu PKK ile masaya oturmaz kefilim

İYİ Parti Lideri Meral Akşener ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 gün kala Balkan Buluşması’nda konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar:

  • Anamın ailesi Avşar, babamın ailesi Savcılı Türkmeni. Gittiler Yunanistan’a gittiler Bulgaristan’a isimleri oldu Tanrı dağı Türkmenleri. Şimdi bir yanlış yapılıyor. Misafir muamelesi. 21 yıldır artarak giden bir muamele. Tekrar söylüyorum Rumeli ve Balkanları devletimiz tarafından Müslümanlaştırmak ve Türkleştirmek için gönderildik. Fethedenlerin evlatları hoş geldiniz.
  • Balkanları her bir köşesinde en fazla eziyet gören ama of demeyen, şikayet etmeyen çektiği bütün acıları sineye çeken, sonra mecburen gönderilen orayı Türkleştir diyenler, büyük eziyetler büyük kırımlar yaşadıktan sonra, Osmanlı çekilir Türkiye’ye dön denir.
  • Hepimizin ailesinde bir şehit mevcuttur. Küçücük çocukları ile göç ettirilmiştir. Ayak çıplak başı kabak. Biz bundan mahrum kaldık, bir aile düşünün baba yok başta. Yaşlı dede anneanne var. Kucakta küçük bir çocuk elde bir çocuk yürüyorsunuz. Ayaklarınız ağırlaşıyor. Buradan çekiyor, sırtınız ağırlaştırıyor.
    Bir çocuğunuzu feda edeceksiniz. Yazıklar olsun bunları anlatmadık. Onun için Suriyeliler ile bir tutuluyoruz.
  • Anavatanımıza döndüğümüzde şikayet etmeden şikayet etmez çalışır. Erkeğimizden, uyuşturucu baronu çıkmaz. En önemli özelliğimiz bizim mezarlığımızda sadece dedelerimizin mezarı vardır. Halbuki 7 göbek dedelerimizi biliyoruz, ama bırakıp gelmişiz.
  • Şimdi bir karar vereceksiniz, bu kadar bizi küçümseyen devamlı Türklüğümüzü sorgulayan bu nobran abes, tarih bilmez, bu edebiyat bilmez, mantık bilmez zihniyeti bu pazar günü helal oylarınızla devireceksiniz.
  •  Şimdi hayal etmenizi istiyorum. Biz, bundan hep mahrum kaldık. Gözünüzü kapatın ve bir aile düşünün; koca yok başta, baba yok başta, yaşlı dede var. Anneanne, babaanne var. Kucakta küçük bir çocuk. Sırtta bir çocuk, elde bir çocuk. Yürüyorsunuz; kadınsınız, yürüyorsunuz. Birini feda edeceksiniz, bir çocuğunuzu feda edeceksiniz. Yazıklar olsun bize ki bunların filmi yapılmadı. Yazıklar olsun, yuh olsun bize ki bunları anlatmadık biz. Onun için, Suriyeliler ile bir tutuluyoruz, böyle bir şey olamaz.
  • 21 yıldır hakaret yiyoruz. Biz, Başbuğ kabul ederiz, mavi gözlü Bozkurt'umuzun annesine yapılan her türlü hakaret gittikçe arttı. En son Rumeli Türkleri'nin tamamı Suriyeliler ile bir tutuldu. Bunun için bir karar vereceksiniz. Gördüğüm kadarıyla burada çoğunluk kararını vermiş görünüyor. Bir karar vereceksiniz. Bu 21 yıldır bizleri küçümseye küçümseye giden, bizleri birilerine tercih ede ede giden, bizlere parmak sallayan ve devamlı Türklüğümüzü sorgulayan bu nobran, bu abes, bu tarih bilmez, bu coğrafya bilmez, bu edebiyat bilmez, bu felsefe bilmez, bu mantık bilmez zihniyeti bu pazar günü helal oylarınız ile devireceksiniz ve 13. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu seçeceksiniz
  • Ben, Meral Akşener. Hasan Tahsin Argun'un yeğeni, iki Batı Trakya cumhuriyeti kurmuş, Atatürk'ün arkadaşı Hasan Tahsin Argun'un yeğeni. ve diyorum ki, onun adına diyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu, PKK ile masaya oturmaz, kefilim. FETÖ ile masaya oturmaz, kefilim. Hizbullah ile masaya oturmaz, kefilim. Harama el uzatmaz, kefilim. Çünkü Allah'a bin şükür, babamın amcasının bize bıraktığı en önemli miras, dürüstlüğüdür. Dolayısıyla o dürüstlüğü arkama alarak, ona layık olmaya gayret eden bir yeğen olarak, bütün müktesebatım üzerine kefilim, bana ihtiyacı yoktur ama benim hemşerilerim arasında kefilim ki kul hakkına el uzatmayacak.