27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.11.2023 14:56 | Son Güncelleme: 20.11.2023 15:10

İYİ Parti'de Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın ihracı istendi

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, parti disiplin kuruluna sevk edildi. Genel Başkan Meral Akşener'in hesaplarını incelettiği iddia edilen Dikbayır'ın ihracı isteniyor
İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır
İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Konuya dair açıklamada bulunan parti sözcüsü Kürşad Zorlu “İstifalar nedeniyle İYİ Parti’ye haksızca bir yön çizilmeye çalışıldığını görüyoruz. Eleştirilere açığız ancak iş, gerçek dışı beyan ve iftiralar olursa bu başka bir şey. Partiden istifa ediyorsanız, vekillikten de istifa edin. Ümit Dikbayır bugün tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisinin ve ailesinin hesaplarının inceletildiğini iddia edilmişti. İddianın odağındaki Sakarya Milletvekili Dikbayır da disiplin kuruluna dilekçe vererek konunun araştırılmasını istemişti. Dikbayır, "Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA