04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.12.2023 17:04 | Son Güncelleme: 15.12.2023 17:11

İYİ Parti'den Somali Büyükelçiliği önünde açıklama: Şahsın Dubai'de olduğuna dair önemli işaretler var

İYİ Parti'li bir grup, motokurye Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mahmud'un Türkiye'ye iadesi talebiyle Somali Büyükelçiliği önünde protesto gerçekleştirdi. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Çömez, "Şahsın Dubai'de olduğuna dair çok önemli işaretler var" dedi
İYİ Parti'den Somali Büyükelçiliği önünde açıklama: Şahsın Dubai'de olduğuna dair önemli işaretler var

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un Türkiye'ye iade edilmesini istedi. Çömez, bir grup partiliyle, Göçer'in ölümüne ilişkin Somali'nin Ankara Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı.

Şüpheli Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılmadığını savunan Çömez, "Gözaltı kararı olmadığı için bu şahıs elini kolunu sallayarak, arkasında hayata veda etmiş bir genç, gözü yaşlı bir kadın ve iki yavru bırakarak ülkeyi terk etti. Bu şahsın Dubai'de olduğuna dair çok önemli işaretler var" diye konuştu.

Somali Cumhurbaşkanı'na bir mektup göndermek için Somali'nin Ankara Büyükelçisi'nden randevu talep ettiğini kaydeden Çömez, şunları söyledi: "Somali Cumhurbaşkanı'na 'Bu suçluyu lütfen iade et ve bu suçlu gelip Türk yargısı önünde hesap versin' diye mektup göndermek istedim. Büyükelçinin Türkiye'de olmadığı söylendi. Biz, tekrar Somali Büyükelçiliğine açıkça bir ikazda ve uyarıda bulunmak istiyoruz. Gereğini yap ve Türkiye'de bu hassasiyetin ne kadar dramatik olduğunu diplomatik bir şekilde kendi cumhurbaşkanına, kendi devletine ilet. Bu şahsın iadesini sağla." Çömez, üzerinde şüpheli Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un fotoğrafı olan Türkçe ve İngilizce aranıyor yazılı pankartı açmalarının ardından Büyükelçilik önünden ayrıldı.

Kaynak: AA