28 Mart 2024, Perşembe
Giriş: 28.04.2023 09:15 | Son Güncelleme: 28.04.2023 10:50

İzmir’deki Folkart Sitesi küle döndü

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki Folkart Sitesi'nde çıkan yangın yaklaşık 8 saat sonra kontrol altına alındı. Can kaybının bulunmadığı yangında ekiplerin binada soğutma çalışmaları devam ediyor
Kaynak: AA
İzmir’deki Folkart Sitesi küle döndü - Resim: 1

İzmir Yenikale Mahallesi'nde bulunan 4 bloklu 8 katlı Folkart Sitesi'nde yangın çıktı. Saat 22.00 sıralarında çıkan yangına itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazöz ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA'lar yerden, yangın söndürme helikopteri de havadan müdahale etti

İzmir’deki Folkart Sitesi küle döndü - Resim: 2

Yangın yaklaşık 8 saat sonra kontrol altına alındı. Ekiplerin binada soğutma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan 112 Acil Sağlık ekipleri, dumandan etkilenen bir kişiyi İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Dumandan etkilenen 5 kişinin tedavisi ambulansta yapıldı. Yaşadığı panik nedeniyle ayağı burkulan bir kişiye de sağlık ekipleri müdahale etti.

İzmir’deki Folkart Sitesi küle döndü - Resim: 3

Hastaneye kaldırılan kişinin, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin binada mahsur kalan bir kedi ile köpeği de kurtardığı bildirildi. Olay yerine gelen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yaptığı açıklamada, devam eden yangını İzmir İtfaiyesinin söndürmeye çalıştığını ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de sevk edildiğini söyledi.

İzmir’deki Folkart Sitesi küle döndü - Resim: 4

Bir bloğun tamamen yanmak üzere olduğunu kaydeden Köşger "Yangının diğer bloklara sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz. İnşallah o diğer bloklara sirayet etmeden söndüreceğiz. Sevindirici olan şu, site yöneticisi yangın başladıktan sonra aşağı yukarı tüm sakinlerini tahliye etmiş. İçeride canlı olmadığına dair bir bilgi elimizde var şu anda. Dolayısıyla herhangi bir can kaybı olmadan yangını atlatacağımızı düşünüyoruz" dedi.