29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 22.01.2023 15:06 | Son Güncelleme: 22.01.2023 15:19

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu bir ay süreyle ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını gerçekleştirdiği Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun bir ay süreyle ücretsiz olacağını duyurdu. 34 kilometre uzunluğundaki Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 9 istasyondan oluşuyor
Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu bir ay süreyle ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'nde konuştu. "Günde 800 bin yolcu kapasiteli bu metro hattı sayesinde Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada ulaşılabilecek" diyen Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun bir ay süreyle ücretsiz olacağını da duyurdu. 

9 istasyon bulunuyor

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 34 kilometre uzunluğunda. Beşiktaş (Gayrettepe)-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda 9 istasyon bulunuyor, hat Kağıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy ilçelerinden geçiyor. Yaklaşık 4 ay sonra hat, metrobüs ve Hacıosman-Yenikapı metrosu Zincirlikuyu istasyonları ile entegre edecek, yaklaşık 3,5 kilometrelik bir etabı daha tamamlanarak 34 kilometre olan hat 37,5 kilometreye çıkacak. 

Metro hattı, 9 istasyonla günlük 800 bin yolcu kapasitesine sahip. İstanbul Havalimanı'na, metro hattının Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı entegrasyonu sayesinde tüm raylı sistemlerle doğrudan, güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak. Hattın işletmeye açılmasıyla dünyanın en büyük ve en önemli küresel aktarma merkezi olan İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den 24 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada, Esenler'den 45 dakikada, Taksim'den 41 dakikada, Zincirlikuyu'dan 33 dakikada, 4. Levent'ten 35 dakikada ulaşılabilecek. 

Kaynak: AA