19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.09.2024 09:42 | Son Güncelleme: 07.09.2024 11:11

Kahramanaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 09.31'de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ve Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer X'ten yaptıkları bilgilendirmede ilk belirlemelere göre şehirde olumsuz bir durum olmadığını açıkladı.
Kahramanaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.31'de merkez üssü Pazarcık olan 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Üst üste açıklamalar

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer X'ten yaptığı paylaşımda "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun" dedi. AFAD'ın X hesabından deprem sonrası yapılan açıklamada "An itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" denildi. 

Bakan Yerlikaya: Gelişmeleri yakından takip ediyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" dedi. 

 

Gaziantep, Adana ve Osmaniye’de de hissedildi.