24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Giriş: 27.02.2023 12:07 | Son Güncelleme: 27.02.2023 13:10

Kahramanmaraş'ta esnaf dükkanlarını açmaya başladı

Kahramanmaraş'ta, bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, diğer taraftan esnaf, hasar görmeyen binalardaki iş yerlerini açmaya başladı
Kaynak: AA
Kahramanmaraş'ta esnaf dükkanlarını açmaya başladı - Resim: 1

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin meydana geldiği Kahramanmaraş'ta, arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Kahramanmaraş'ta esnaf dükkanlarını açmaya başladı - Resim: 2

Yer yer moloz yığınlarının bulunduğu kentte, Devlet Su İşlerine (DSİ) bağlı yaklaşık 2 bin çalışan, 761 iş makinesiyle yıkılan binaların enkazını kaldırırken, diğer yandan da esnaf, hasar görmeyen binalardaki iş yerlerini açıyor.

Kahramanmaraş'ta esnaf dükkanlarını açmaya başladı - Resim: 3

"Vatandaşlarımıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz"

Kadir Paşa Bulvarı'nda fırın işleten İbrahim Kahveci, babasını depremde kaybettiğini, cenaze töreninin ardından iş yerini açıp vatandaşlara hizmet verdiğini söyledi. Kahveci, "Çok büyük bir felaket yaşadık. Herkes gibi bizim de kayıplarımız var. Maraş'ımıza faydamız dokunsun diye fırınımızı açtık. Vatandaşlar da bize dua etti" dedi.

Kahramanmaraş'ta esnaf dükkanlarını açmaya başladı - Resim: 4

Kentin en işlek yerlerinden biri olan Trabzon Bulvarı'nda yöresel gıda ürünleri satan bir iş yerinde çalışan Ali Körmen ise depremin ardından temizlik yapıp iş yerini açtıklarını ifade etti. Körmen, "Herkese geçmiş olsun. Burada tüm vatandaşlarımıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz, onların hizmetindeyiz" ifadelerini kullandı.