29 Mart 2024, Cuma
Giriş: 25.02.2023 15:51 | Son Güncelleme: 25.02.2023 16:34

Kahramanmaraş'taki enkaz kaldırma çalışmalarından fotoğraflar

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan binaların enkazlarının kaldırılması ve hayatın normale dönmesi için 761 iş makinesi ve 2 bin personelle görev yapıyor. Kentte yaşanan depremlerde yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor
Kaynak: AA
Kahramanmaraş'taki enkaz kaldırma çalışmalarından fotoğraflar - Resim: 1

Kentte yaşanan depremlerde yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil,  şehirde yürüttükleri çalışmalar hakkında son bilgileri paylaştı.

Kahramanmaraş'taki enkaz kaldırma çalışmalarından fotoğraflar - Resim: 2

Arama kurtarma faaliyetlerinin tamamlandığı şehirde, Devlet Su İşleri (DSİ) personeli ile enkaz kaldırma başta olmak üzere çalışmalarda aktif görev aldıklarını dile getiren Pakdil, depremin ilk saatlerinden itibaren alanda olduklarını ifade etti.

Kahramanmaraş'taki enkaz kaldırma çalışmalarından fotoğraflar - Resim: 3

Enkaz kaldırma çalışmalarına katılan iş makineleri ile diğer kamu araçlarının akaryakıt ihtiyacını da karşıladıklarını anlatan Pakdil, 2 milyon litre akaryakıtın kullanıldığını söyledi.

Kahramanmaraş'taki enkaz kaldırma çalışmalarından fotoğraflar - Resim: 4

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD'ın koordinesinde çalıştıklarını belirten Pakdil, "761 iş makinemiz ve 2 bin çalışanımızla enkaz kaldırma faaliyetlerine katıldık. Şehrin bu yıkık görüntüsünün bir an önce ortadan kalkması için üzerimize ne düşüyorsa bunun gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.