17 Ekim 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.08.2024 15:10 | Son Güncelleme: 16.08.2024 16:28

Karşıyaka'daki orman yangını Bayraklı ve Çiğli'ye sıçradı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde dün ormanlık alanda başlayan yangın bugün şiddetli rüzgarın etkisiyle Bayraklı ve Çiğli'ye kadar ulaştı. Doğançay ve Sancaklı mahallelerinden ardından Onur Mahallasi'nde de tahliyeler başladı. İlk belirlemelere göre can kaybının yaşanmadığı yangından 3 ev kül oldu
Karşıyaka'daki orman yangını Bayraklı ve Çiğli'ye sıçradı

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda, dün saat 21.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ekiplerin tüm müdahalesine rağmen alevler bugün şiddetli rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine ulaştı. Karşıyaka Belediyesi yangının Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçradığını açıkladı.

Bayraklı'daki Onur Mahallasi 7372 Sokak'taki evlerin bir bölümü tahliye edildi. Alevlere takviye ekiplerle s 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibiyle müdahale ediliyor.

İtfaiyenin de 600'e yakın personeli, ilçe belediyelerinin desteği ve 30'un üzerinde yangın söndürme aracıyla çalışmalar devam ediyor. 

Alevlerin tek ulaştığı yer Bayraklı değil. Karşıyaka Belediyesi'nin de şantiyesi için boşaltılma kararı alınırken Şantiyenin yanındaki Karşıyaka Belediyesi Celal Üner Hayvan Barınağı da tahliye edildi. Vatandaşlar tarafından barınaklardan çıkarılan kedi ve köpekler kucaklarda taşınarak yangından uzak bir alana götürüldü. Yaşam hakkı savunucusu Melodi Zengin, 600'e yakın hayvanın tahliye edildiğini açıkladı.

İzmir Valisi Süleyman Elban bölgelerdeki bazı evlerin tahliye edildiğini, saatte 80 kilometreye ulaşan rüzgarın da hava araçlarıyla müdahaleyi zorlaştırdığını söyledi.

Söndürülen yangın alanından başladı

Elban 3 gün devam eden ve dün söndürülmüş yangın alanı içinde kalan büyük odun ve kütüklerdeki kıvılcımın saatteki hızı 70-80 kilometreye varan rüzgarın etkisiyle tekrar harlandığını açıkladı.

Yazlık evler boşaltıldı

Alevlerin ilerlediği Doğançay ve Sancaklı mahalleleri de tahliye edildi. Doğançay Mahallesi'ndeki alevlerin sıçradığı 3 ev zarar görürken bölgeye takviye ekipler gönderildi. 

Ayrıca yazlık evlerde bulunan vatandaşlardan bazıları jandarma kontrolünde güvenli alana sevk edildi.