10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.02.2024 16:16 | Son Güncelleme: 17.02.2024 16:45

Kedi Eros için adalet eylemleri devam ediyor

İbrahim K'nin işkence ederek ölmesine neden olduğu kedi Eros için adalet arayışı devam ediyor. Hayvanseverler yarın İstanbul Esenyurt'ta seslerini duyurmak için bir araya gelecek
Kedi Eros için adalet eylemleri devam ediyor

İstanbul Başakşehir’de Eros isimli kediyi canice öldüren İbrahim K'nin serbest bırakılmasına tepkiler devam ediyor. Yarın sanatçı Leyla Somer önderliğinde İstanbul Esenyurt'ta MarmaraPark Avm önünde 15:00'te 'Eros için adalet' eylemi yapılacak. Somer, tüm hak savunucusu ve hayvanseverleri protestoya destek vermeye çağırdı.

Ne olmuştu? 

Başakşehir’de yılbaşı gecesi kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim K; savunmasında "Benim de bir kedim vardır, olay günü yılbaşıydı, aşırı stres ve yorgunluk ile evime dönmüştüm. Yaptıklarımı kesinlikle nasıl yaptığımı bilmiyorum, kediye tekme attım, kovaladım, kediyi tekme atarak öldürdüm. Herkesten çok utanıyorum, çok pişmanım" demişti.  Mahkeme sanığa 'Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme suçundan cezasında indirim uygulayarak 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Mahkemenin cezayı ertelemesi üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi karara itiraz etti.

İddianameden

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede sanık İbrahim K'nin site sakinleri tarafından beslenip bakımı yapılan kediye asansör içerisinde tekme attığı kedinin koridora kaçtığı Keloğlan'ın koridor içerisindeki kapıları kapatarak kedinin kaçmasını engellediği ve sıkıştırıp defalarca tekmelediği ve bir köşede öldürdüğü anlatıldı. İbrahim K 'Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapsi istendi. Yaşananlar üzerine farkı şehirlerde tüm sokak hayvanları ve Eros için adalet eylemleri düzenlendi. Ortak mesaj “Hepimizin amacı, sokak canlarımıza destek olup yanlarında olduğumuzu hissettirmek. Tüm dünyada artık bu vahşete ‘dur’ demek istiyoruz" oldu.