19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.08.2024 18:47 | Son Güncelleme: 22.08.2024 19:02

Kılıçdaroğlu ile görüşen İmamoğlu: Devamı gelmezse yanlış olur

İBB Başkanı İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nu ziyaretine ilişkin "Görüşmemiz sürpriz değil. İçeriği tamamen bir dertleşme, sohbettir. Birbirine sevgisi, saygısı yüksek iki insanın buluşması" dedi. İBB Başkanı, görüşmelerin devamının gelip gelmeyeceği sorusuna ise "Devamı gelmezse yanlış olur" yanıtını verdi
Kılıçdaroğlu ile görüşen İmamoğlu: Devamı gelmezse yanlış olur

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün evinde ziyaret ettiği CHP'nin 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin soruları yanıtladı. İmamoğlu, "Bir kere, sayın Kılıçdaroğlu ile bizim görüşmemiz sürpriz değil. Sonuçta, bizim önceki dönem genel başkanımız. Bu muhabbetin içeriği tamamen bir dertleşmedir, sohbettir. Birbirine sevgisi yüksek, saygısı yüksek iki insanın buluşmasıdır. İçeriğin kamuoyu ile paylaşılan birçok gündemle ilgisi yoktur" dedi. 

Görüşmenin yaklaşık iki saat sürdüğünü dile getiren İmamoğlu, "İnşallah kendisiyle İstanbul'da buluşmak istediğimizi, açılışlarımıza gelmesini, bizimle birlikte olmasını ve burada kendilerini ağırlamaktan da çok mutlu olacağımı, onur duyacağımı ilettim. Sizinle paylaşacağım özeti budur. Tamamının da anlamı budur. Hiçbir türlü başka bir anlam yüklemeyin lütfen" diye konuştu.

"Daha fazla, daha sık ve daha gündemli olmasını dilerim"

İBB Başkanı,  görüşmelerin devamının gelip gelmeyeceği sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Niye gelmesin? Gelmezse yanlış olur. Ben Sayın Hikmet Çetin'le, sağ olsun çok sık görüşürüz, mesela. Sayın Karayalçın'la bazen gündem odaklı konuşuruz. Sayın Altan Öymen'le mümkün olduğu kadar görüşebiliyoruz. Niye Sayın Kılıçdaroğlu ile devamı olmayacak? Ben; daha fazla, daha sık ve daha gündemli olmasını da dilerim. Sonuçta biz beraber çalıştık. Kader birliği yaptık. Bundan sonra yeni bir dönem var. Yeni bir süreç var. Bu süreci de Sayın Kılıçdaroğlu ve onun gibi partimizin büyüklerinin ışık tutması, yön vermesi, tavsiyede bulunması kadar önemli hususlar yoktur. O bakımdan, elbette Sayın Kılıçdaroğlu ile defalarca buluşmayı dilerim." 

Kaynak: DHA