02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.05.2023 20:18 | Son Güncelleme: 22.05.2023 21:19

Kılıçdaroğlu ile Özdağ'ın beklenen buluşması gerçekleşti

Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayını destekleme kararı alması sonrası Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yüz yüze görüştü. Özdağ, Kılıçdaroğlu'na mutabakat metni sunduğunu ve Millet İttifakı'ndan onay beklediğini söyledi
Kılıçdaroğlu ile Özdağ'ın beklenen buluşması gerçekleşti

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi.

Buluşmanın ardından Twitter hesabından açıklama yapan Özdağ, şu sözleri kaydetti:

"Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçiliği zemininde kurulan Zafer Partisi'nin Genel Başkanı olarak, kuruluş ilkelerini koruma (Anayasa 1-4 Md. Ve 66 Md.) ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili şartları içeren, Türkiye Cumhuriyetini daha ileri taşıma gayesiyle oluşturduğumuz mutabakat metnini, iş birliği esasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na sundum. Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. Kendisi, yarın saat 11.00’de yapacağım basın toplantısına kadar, Millet İttifakı'nın umarım olumlu cevabını iletecek. Büyük Türk Milleti’ne arz ederim"