29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.11.2023 11:05 | Son Güncelleme: 07.11.2023 11:13

Kılıçdaroğlu Twitter (X) hesabında biyografisini değiştirdi

Özgür Özel 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu döneminden sonra CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu. Kılıçdaroğlu kurultay sonrası sosyal medya platformu Twitter'da biyografi kısmını güncelledi. Özel ise henüz bir değişiklik yapmadı.
Kılıçdaroğlu Twitter (X) hesabında biyografisini değiştirdi

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda 81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi, Cumhuriyet’in ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçti. CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk siyasi partisi CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra 8. Genel Başkanı oldu.

İkinci tura kalan seçimde saat 03.00 doğru kürsüye gelen Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin yeni Genel Başkanı’nı açıkladı. Özel, 812 oy alarak genel başkan oldu. Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. Kurultay sonrası Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'da (X) biyografi kısmını güncelledi. Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı" ifadesini, "Cumhuriyet Halk Partisi 7. Genel Başkanı" olarak düzeltti.

Özür Özel'in Twitter hesabında ise hala Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adayı ibaresinin geçmesi dikkat çekti. 49 yaşındaki liderin mazbata sonrası değişiklik yapması bekleniyor.