27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.01.2024 23:32 | Son Güncelleme: 19.01.2024 23:52

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'günah keçisi' yanıtı

CHP'nin eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bay Kemal'i günah keçisi ilan ettiler" ifadelerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Keçi falan demişsin bu vesileyle sana bir liste yaptım" mesajıyla 3 kişilik bir ailenin 3 öğünlük yemek listesinin maliyetini paylaştı
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'günah keçisi' yanıtı

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkındaki açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Yalova'da konuşan Erdoğan, "Bay Kemal'i günah keçisi ilan edip yalnızlığa iterek CHP'nin başına Özgür efendiyi getirenlerin ilk işi bu partiyle bölücü örgütün güdümündeki partiyi demlemek oldu" ifadelerini kullanmıştı. 

Kılıçdaroğlu, söz konusu açıklamalara ilişkin Erdoğan'ın X hesabını da etiketlediği paylaşımında şunları yazdı: "Bak Erdoğan, benim yalnızlığım 5’li çetelerle mücadele de… Keçi falan demişsin bu vesileyle sana et ve süt fiyatlarını hatırlatacak bir liste yaptım. Bu listeyi her ay güncelleyeceğim ki, aziz milleti ne hale getirdin gör! Aşağıda senin alışveriş yaptığın Tarım Kredi Kooperatifinden aldığım fiyatlarla hazırlanan, 3 kişilik bir ailenin 3 öğün yemek listesinin maliyeti var."

"Bırak manda yoğurdunu, makarnaya kıyma koyamadık"

3 kişilik bir ailenin 3 öğün yemek maliyetinin günlük 422,31, aylık ise 12 bin 669 lira olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Sofraya, bırak senin çok sevdiğin kestane balı, manda yoğurdunu koymayı, öğlenki makarnaya kıyma koyamadık! Bu millete reva gördüğün, emekli maaşı 10 bin TL, asgari ücret 17 bin 2 TL.
Kirayı, faturaları, deterjan ve giyim masraflarını da sen öde" ifadelerini kullandı.