02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.09.2023 13:47 | Son Güncelleme: 03.09.2023 14:49

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: CHP oy verene değil ihtiyaç duyana koşar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hatay’la birlikte diğer şehirlerimizin yolunu unuttu" sözlerine yanıt verdi. CHP'li milletvekillerinin deprem bölgesinden fotoğraflarını paylaşan Kılıçdaroğlu, "CHP oy verene değil, ihtiyaç duyana koşar" ifadelerini kullandı
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: CHP oy verene değil ihtiyaç duyana koşar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün canlı bağlantıyla katıldığı Hatay'daki kentsel dönüşüm projesi temel atma töreninden muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, “Seçim döneminde depremzedelere bedava ev sözü verenler hem sözlerini hem de Hatay’la birlikte diğer şehirlerimizin yolunu unuttu” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bu sözlerine bugün yaptığı X (Twitter) paylaşımı ile yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "İktidar ile muhalefet arasındaki farkı bilmeyen, gerçeklerle bağını koparmış bu kişi iyi okusun. Depremzedelere “ücretsiz konut” sözümüz, bir vaatten öte, anayasal zorunluluktur. İktidara gelseydik, bu sorumululuğumuzu yerine getirecektik. Ancak kendisi anayasayı tanımayan bir kişi olduğu için, bunu bilmemesi normal" dedi. 

Paylaşımında, "İkincisi de Cumhuriyet Halk Partisi, milletle el ele vermiş bir siyasi partidir; oy verene değil, ihtiyaç duyana koşar" ifadelerine de yer veren Kılıçdaroğlu, "Bu fotoğraflar TBMM Grup Başkanvekilimiz ve Kadın Kolları Genel Başkanımız öncülüğünde, tüm kadın milletvekillerimizden oluşan heyetimizin, 15-16 Ağustos 2023’te, deprem bölgesine yapmış olduğu ziyaretten… Her sözü yalan ve iftira olan bir kişiden, utanmasını beklemiyorum" diyerek CHP'li milletvekillerinin deprem bölgesinden fotoğraflarını paylaştı.