18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.04.2023 23:52 | Son Güncelleme: 06.04.2023 00:05

Kılıçdaroğlu'ndan İnce açıklaması: Kendisine teklifte bulunduk, biz üzerimize düşeni yaptık

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile yapılan görüşmeye ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu "Görüşme öncesi Muharrem İnce'ye bir teklif yapıldı ama uzlaşılamadı; biz üzerimize düşeni yaptık" sözlerini kaydetti
Kılıçdaroğlu'ndan İnce açıklaması: Kendisine teklifte bulunduk, biz üzerimize düşeni yaptık

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin "Millet İttifakı'ndan bize bir teklif yapılmadı" sözlerine ilişkin açıklama yaptı. 

Seçime büyük ihtimalle 4 adayla gidilecek

"Birinci turda sonucu alacağımıza inanıyorum. Sağ duyu galip gelecek .Ülke bu haldeyken, pazarlar ateş pahasıyken, insanlar evine yiyecek götüremezken ne lüksümüz var. Bir an önce bunun bitmesi lazım. Son düzlükte seçmenin sağ duyusuna güveniyorum" sözlerini kaydeden Kılıçdaroğlu, sözü İnce'ye getirdi ve şöyle devam etti:

"14 Mayıs öncesi de sonrası da dahil olmak üzere Muharrem İnce'ye bir teklif yapıldı ama üzerinde uzlaşılamadı; bana göre biz üzerimize düşeni yaptık. Buluşma günü bir teklif olmadı. Karşı tarafı suçlamak, ayrıntıya girmek istemem. Herkesin iradesine saygı duymam gerekir. Büyük bir ihtimalle 4 adayla gidilecek. Birinci turda bu iş biter."

Seccadeye basma görüntüleri üzerinden yaşanan tartışmaları da değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

"Biz yerde bir seccade olduğunu farketmedik. Burada yanlışımız var farkedilmesi lazımdı. Bir de şu var biz politikacılar yere çok az bakarız, hep karşıya bakarız. Genelde koruma uyarır 'Efendim kaldırım var, çukur var' diye. Ben samimi bir müslümanım. Herkesin inancına, kimliğine saygı duyarım. Benim kalkıp da onu gerekçelendirip başka şeylerle örtmeye çalışmam olmazdı. Evet samimi müslümanlara sığınıyorum. Bir eksiğimiz, yanlışımız vardı evet doğru."

İnce: Bana teklif yapılmadı

İnce, Kılıçdaroğlu'nun kendisine ittifakla ilgili hiçbir teklif yapmadığını kaydetti.

İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Kılıçdaroğlu ile partimizi ziyareti sırasında, deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuk. Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen, bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır" ifadelerini kullandı.