20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 07.03.2023 00:13 | Son Güncelleme: 07.03.2023 08:26

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası siyasilerden ilk tepkiler

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıklamasının ardından aylardır merak edilen soru da yanıtını bulmuş oldu. Kılıçdaroğlu'nun adaylığının netleşmesi sonrası siyasilerden birbiri ardına açıklamalar geldi
Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası siyasilerden ilk tepkiler

Seçim sürecine adım adım yaklaşılırken Millet İttifakı'nın adayı belli oldu. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıklamasının ardından siyasilerden ilk tepkiler de gecikmedi:

DEVA Partisi lideri Ali Babacan: Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Açık havada saatlerce toplantımızın bitmesini bekleyen vatandaşlarımızın dediği gibi birleşe birleşe kazanacağız. Türkiye için şimdi kenetlenme vakti. Seçim gecesi tarihi başarıya imzamızı atacağız.


Gelecek Partisi lideri Ahmet DavutoğluMillet İttifakı olarak Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı, uğurlu olsun. Hep birlikte kazanacağız, bu zaferin kaybedeni olmayacak.

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal: Bizim gayretimiz, ülkenin gençleri doğdukları topraklarda doyabilsin, hayal kurabilsin, çocuklarımız borçsuz doğabilsin, milletimiz korkusuz yaşayabilsin, herkes konuşabilsin, bu topraklar yeniden bereketlensin, esnafı çiftçisi üretebilsin... Bizim derdimiz, kendi kaderlerini milletin kaderi ile aynileştirenlere karşı, bir kez daha milletimiz kendi kaderine hakim olabilsin...

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu: Ortak Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun!

İYİ Parti lideri Meral Akşener: Milletimizin iradesiyle tarih yazacağız…

ABB Başkanı Mansur Yavaş: Birlikte rahmet vardır, bereket vardır. Sayın Genel Başkanlarımıza teveccühleri için teşekkür ederiz. Türkiye'nin ikinci yüzyılına hep birlikte umutla ve mutlulukla yürüyoruz.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: İnanıyoruz ki Genel Başkanımız öncülüğünde Millet İttifakı olarak ülkemizin her bir ferdinin çoktan beri hak ettiği aydınlık yarınlara en kısa sürede ulaşacağız.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Sayın Kılıçdaroğlu'na hayırlı olsun diyoruz. Kendisini HDP'ye de bekliyoruz.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, en iyi hakem millettir. Ancak tek parti ve darbe dönemleri hariç iktidar olamayan CHP adayının Milli Görüş'ün güya temsilcisi SP’de açıklanması SP için tarihi utançtır. Sonuç ne olursa olsun, bu durum ömür boyu yüzlerine çarpılacak!

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül: Gelinen nokta demokratik parlamenter sisteme geçişi savunanları rahatlatmış ve sevindirmiştir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyor, çıktığı bu yolda başarılar diliyorum.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Türkiye, geçici ve zoraki uzlaşılarla ya da ara formüllerle yönetilemeyecek kadar büyük bir ülke ve büyük bir devlettir. 6’lı masanın asık suratlarla açıklanan 11 maddelik koalisyon protokolünün Türkiye’yi götüreceği yer, siyasi istikrarsızlık ve kaostur. İnanıyorum ki; Türk Milleti buna geçit vermeyecektir.