16 Mayıs 2025, Cuma
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 11.09.2023 09:23 | Son Güncelleme: 11.09.2023 10:47

Kim Milyoner Olmak İster'de Rabia Birsen Göğercin 1 milyon liralık soruyu doğru cevapladı

Kim Milyoner Olmak İster programında yarışan Rabia Birsen Göğercin, son soruyu da doğru cevaplayarak 1 milyon Türk Lirası'nın sahibi oldu. İşte yarışmayı milyoner olarak bitiren Göğercin'e sorulan 1 milyon liralık soru
Kim Milyoner Olmak İster'de Rabia Birsen Göğercin 1 milyon liralık soruyu doğru cevapladı
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyonluk soru heyecanı yaşandı. Peş peşe doğru şekilde yanıtladığı sorularla finale kadar gelen yarışmacı Rabia Birsen Göğercin son soruyu da doğru yanıtlayarak, 1 milyon Türk Lirası'nın sahibi oldu. 

Soru

Türkiye’deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?

  • A) Ş
  • B) V
  • C) G
  • D) H

Cevap

  • G harfinde; Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Bingöl, Yozgat, Zonguldak (6)
  • H harfinden; Afyonkarahisar, Hakkâri, Kırşehir, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Kütahya, Nevşehir (8)
  • Ş harfinden; Şırnak, Şanlıurfa, Uşak, Muş, Kırşehir, Gümüşhane, Eskişehir (7)
  • V harfinden ise; Artvin, Nevşehir, Sivas, Van ve Yalova bulunuyor (5)

Geçtiğimiz yıl yaşadığı kurban bayramında yaşadığı bir kazada sağ kolunu kıyma makinesine kaptırarak kaybeden yarışmacının hikayesi Sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nu göz yaşlarına boğmuştu.

Olayın babasının kasap dükkanında gerçekleştiğini belirten Göğercin, "Artık daha havalı bir kolum oldu" diyerek pozitif enerjisi ile izleyenlerin yüzünde büyük bir tebessüm yaratmıştı.

Ödülü ile kendisine kol yaptıracak

Rabia Birsen Güvercin ödülü kazandığında yapacaklarına ilişkin "Bir el yaptıracağım. Estetik el. Biyonik kol gibi değil. Sol elimin aynısını tarıyorlar. Bilek ampütasyonu olduğu için diğer kolumun aynısının tersini çeviriyorlar ve yumuşak silikon dokudan birebir aynısını yapıyorlar. Takıyorsunuz ve kimse hiçbir şey anlamıyor" demişti.