29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Giriş: 15.11.2023 18:48 | Son Güncelleme: 15.11.2023 19:05

KKTC'nin 40. kuruluş yıldönümü kutlanıyor

KKTC'nin kuruluşunun 40. yıldönümü tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Törende bir konuşma yapan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Kıbrıs Türkü, bu topraklarda acılar çekip katliamlardan geçse de hiç yılmadan geleceğe umutla bakıyor" dedi
Kaynak: AA
KKTC'nin 40. kuruluş yıldönümü kutlanıyor - Resim: 1

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 40. yıldönümü ve 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı, ülke genelinde düzenlenen törenlerle kutlanıyor.

KKTC'nin 40. kuruluş yıldönümü kutlanıyor - Resim: 2

Başkent Lefkoşa'da kutlamalar, sabah Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın tebrikleri kabulü ve Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

KKTC'nin 40. kuruluş yıldönümü kutlanıyor - Resim: 3

Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlenen resmi geçit töreninde de Tatar, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören birliklerini denetledi, halkın bayramını kutladı. Programda, Erenköy ve Lefke'den atletlerin getirdiği bayraklar, Cumhurbaşkanı Tatar'a sunuldu.

KKTC'nin 40. kuruluş yıldönümü kutlanıyor - Resim: 4

Resmi geçit törenine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, Türkiye ve Azerbaycan'dan gelen heyetler ile vatandaşlar da katıldı.