28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.12.2023 18:29 | Son Güncelleme: 10.12.2023 00:11

Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı MHP'den istifa etti

Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı MHP'den istifa etti. Sancaklı'nın yerel seçimler ve Cumhur İttifakı ile ilgili söylediği iddia edilen sözler Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin tepkisiyle karşılaşmış, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Sancaklı'nın istifasının istendiğini duyurmuştu
Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı MHP'den istifa etti

Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP'den istifa ettiğini açıkladı. İstifasını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Sancaklı, "Mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden; yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakını ve Partimizi her türlü tezvirat ve spekülasyondan uzak tutmak gayesiyle, Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Sancaklı'nın yaptığı iddia edilen "Bu dönem MHP'ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında Kocaeli'de göremezler. Cumhur İttifakı Kocaeli'de en az 4-5 belediyeyi kaybeder" açıklaması MHP'de tartışmaya yol açmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sancaklı için "Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir" ifadesini kullanmıştı. Bahçeli'nin tepkisinin ardından Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Sancaklı'nın partiden istifasının istendiğini açıklamıştı.

"Adalet önünde hesaplaşacağım"

Tartışmaların odağındaki Sancaklı ise söz konusu ifadeleri kullanmadığını savunmuştu. Kocaeli Milletvekili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Bugün bir takım taraflı medya organlarında, söylemediğim sözler üzerinden tamamen yalanlarla Cumhur İttifakına karşı yapılan olumsuz algı operasyonlarını büyük bir şaşkınlıkla takip ettim. Yalan ve maksatlı haberleri yapanlarla Türk adaleti önünde hesaplaşacağımı da özellikle belirtmek isterim. Dün olduğu gibi bugün de Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin emrinde olduğumu, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın başarısı için büyük bir özveriyle çalışmaya devam ettiğimi belirtmek isterim."