AKM, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin en önemli mekanlarından biri olarak klasik sanattan, çağdaş sanata, dijital sanattan yapay zekaya uzanan 11 büyük sergiye ev sahipliği yapıyor. 30 Ekim-14 Kasım günlerindeki etkinlikler kapsamında konser salonunda 27 büyük konser ve gösteri yer alıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde birbirinden ünlü sanatçılar çocuk atölyelerinde minik sanatseverler ile buluşuyor. Programa http://www.beyoglukulturyolu.com/ internet adresinden ulaşabilirsiniz.
İlk haftanın programı
Londra Filarmoni Orkestrası, 31 Ekim 2021 Pandemi döneminde, böyle geniş bir uluslararası kadroyu İstanbul’da izleyebileceğiz. Orkestrayı, İtalyan asıllı İngiliz şef Robin Ticciati yönetecek. Solist olaraksa piyanist Francesco Piemontesi sahnede olacak. Programda Brahms Senfoni No:4 ve Mozart: Piyano Konçerto No. 20 var. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 1 Kasım 2021 Besteci akademisyen Ertuğrul Sevsay’ın Yunus Emre güfteleri üzerine bestelediği eserlerin dünya prömiyeri yapılacak. Cemal Reşit Rey ve Yalçın Tura eserleri de icra edilecek. Performans boyunca Solistler Cihat Aşkın (Keman) Simge Büyükedes (Soprano), Serkan Bodur (Tenor), Caner Akgün (Bariton) orkestraya eşlik edecek. Chris Botti, 2 Kasım 2021 Grammy ödüllü trompet sanatçısı Chris Botti, Ankara’daki konserinin hemen ardından AKM’de olacak. Billboard’un caz listelerinde tam dört albümü bir numaraya çıkan Amerikalı sanatçı, birçok büyük isimle çalıştı, kayıtlar da yaptı. Bunların arasında Aretha Franklin, Joni Mitchell ve Sting de var. Yunus Emre Oratoryosu, 5 Kasım 2021 Yunus Emre Yılı etkinlikleri çerçevesinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu’ndan, Adnan Saygun’un zihinden çıkan Yunus Emre Oratoryosu dinlenebilecek. Gecede orkestra şefi olarak Serdar Yalçın, koro şefi olarak da Volkan Akkoç yer alacak. İlk sergi “Yeniden”
Atatürk Kültür Merkezi’nin hemen solunda yer alan küp şeklindeki ek bina sergi salonu olarak 30 Ekim’de Yeniden başlıklı sergi ile açılıyor. Küratörlüğünü Galeri Nev İstanbul’un kurucusu Haldun Dostoğlu’nun serginin danışmanı Prof. Hüsamettin Koçan. Yapımına 1946 yılında başlanan ilk AKM binasının 1969 yılında açılmış olmasından yola çıkan sergi 1969 ve daha sonrası doğumlu sanatçıların eserlerini bir araya getiriyor.