27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.05.2023 10:35 | Son Güncelleme: 19.05.2023 15:03

Liderlerden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 104. yıl dönümü tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Siyasi liderler de bu coşkuya sosyal medyadan verdikleri mesajlarla ve çeşitli etkinliklerle katılıyor. İşte öne çıkan 19 Mayıs mesajlarından bazıları
Liderlerden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, "Bugün Milli Mücadelenin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 104. yıldönümünün sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs 1919 tarihi, ecdadın imkânsızlıklar içinde dahi büyük bir iman ve inançla direniş ruhunu yeniden canlandırmasının sembolüdür. 19 Mayıs, Türk Milletinin emperyalist güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde, zulme boyun eğmeyeceğini haykırarak, tarihin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birini yazmaya başladığı gündür. Ecdadımızın istiklali ve istikbali uğrunda sergilediği kahramanlıkları gelecek nesillere en canlı şekilde aktarmak başta gelen vazifemizdir" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu

13. Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından "Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi, dahili ve harici bedhahlara karşı Türkiye, yine gençleriyle bir tarih yazmaya hazırlanmaktadır. Umudumuzu ve Atatürk’ün gençlere verdiği tarihsel görevi diri tutarak, kararlılıkla yürüyeceğiz. #19Mayıs kutlu olsun!" paylaşımında bulundu.

Muharrem İnce

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun! Bandırma Vapuru ruhuna, kahramanlarına ve komutanına bin selam olsun! “Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize; durmadan, yorulmadan yürüyecektir” Mustafa Kemal Atatürk" paylaşımında bulundu.

Sinan Oğan

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan "'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' Atatürk’ün Samsun’a ayak basıp Milli Mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!" dedi.

Devlet Bahçeli

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun Bugünün Gençliği Geleceğin Milli Serveti ve Milli Şerefidir" paylaşımında bulundu. 

Meral Akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Gençler! Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır.” Mustafa Kemal Atatürk #19MAYIS1919 kutlu olsun!" dedi.

Ekrem İmamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenklerimizi sunduk. Kutlamalarımız Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda coşkuyla devam edecek. Tüm İstanbullular davetlidir" dedi.

 Mansur Yavaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün armağanı bu özel günde, gençlerimizin heyecanını ve umudunu yürekten paylaşıyorum. Geleceğimizi sizlerle birlikte şekillendireceğiz, inanıyorum" dedi.

Mustafa Şentop

TBMM Başkanı Mustafa Şentop "Genç Arkadaşlarım; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Millî Mücadelemizin ilk adımının atıldığı tarihin gençlerimize armağan edilmiş olması, bütün dünyaya verilen en önemli mesajdır. İlk adım ilk kıvılcımdır. İstanbul’dan Samsun’a yapılan yolculuğun ufku istikbâl, hedefi istiklâldi. İstikbâl, Siz, Geleceğimiz…" dedi.

Fuat Oktay

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "İstiklal mücadelemizin sembolü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Hiç sönmeyecek istikbal meşalemiz, egemenliğimizin teminatı gençlerimize emanet. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’mızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

Mahmut Özer

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Millî Eğitim Bakanlığı'nın Twitter hesabından “Asırlardır bağımsız yaşadığımız, her köşesinde ecdadımızdan bir parça olan bu kutsal topraklar, ilelebet milletimizin geleceğine, yani sizlere emanettir…" açıklamasında bulunarak gençlerle mesajını paylaştı.