29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.11.2023 17:57 | Son Güncelleme: 23.11.2023 19:53

Malatya'da art arda 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde depremler

AFAD, merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Bu depremden 3 dakika sonra aynı bölgede 4,7 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi. AFAD'dan "An itibarıyla olumsuz bir durum yok. Saha tarama çalışmaları sürüyor" açıklaması geldi
Malatya'da art arda 5,2 ve 4,7 büyüklüğünde depremler

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin, saat 17.46'da 6,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Battalgazi'deki ilk depremin ardından saat 17.49'da 4,7 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Depremin, 6,36 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Depremler, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Kilis'te de hissedildi.

6 Şubat depremlerinde 6 bin binanın yıkıldığı, 36 bin civarında da binanın ağır hasar aldığı Malatya'da, deprem korkusuyla evlerinden çıkan vatandaşlar güvenli alanlara geçti. Kentte yaşanan panik nedeniyle araçlarıyla şehir dışına çıkmak isteyenler trafiğin sıkışmasına neden oldu. Vatandaşların sokaklarda ve araçlarda bekleyişi sürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, X hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün akşam saatlerinde Battalgazi ilçemizde meydana gelen depremde çok şükür herhangi bir can ve hasar kaybımız yok, tekraren etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

AFAD: Olumsuz bir durum yok

AFAD, 5.2 ve 4.7 büyüklüklerindeki depremler sonrası an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığını ve saha tarama çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. AFAD'ın bir sonraki açıklamasında ise ağır hasarlı ve riskli binalara girilmemesi yönünde uyarı yapıldı. Açıklamada, "6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede 4.5 ve üzeri artçı depremler meydana gelmeye devam etmektedir. Vatandaşlarımıza, bölgedeki ağır hasarlı yapılara kesinlikle girmemelerini, riskli binaların çevresinde bulunmamalarını ve resmi birimlerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Bakan Özhaseki depreme Adıyaman'da yakalandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya depremine Adıyaman'da yakalandı. Adıyaman Valiliğindeki koordinasyon toplantı sırasında yaşanan deprem sonrası çıktığı valilik önünde gazetecilere açıklamada bulunan Özhaseki,"İki saattir devam ettiğimiz toplantının zaten sonuna yaklaşmıştık. Bu arada deprem olunca da hep beraber dışarı çıkmayı daha uygun gördük" dedi.