20 Nisan 2024, Cumartesi
Giriş: 03.03.2023 14:38 | Son Güncelleme: 03.03.2023 14:57

Malatya'da yapılacak kalıcı konutlar için ilk kazma

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, TOKİ eliyle ilk etapta 1073, devamında inşa edilecek 750 konut için ilk kazmanın vurulduğunu açıkladı
Kaynak: AA
Malatya'da yapılacak kalıcı konutlar için ilk kazma - Resim: 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Battalgazi ilçesindeki kalıcı konut çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Malatya'da yapılacak kalıcı konutlar için ilk kazma - Resim: 2

Bakan Kurum, Afet konutlarının yanı sıra Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan İlk Evim, İlk İş Yerim projesi kapsamında inşa edilen konutların da hızla yükseldiğini açıkladı.

Malatya'da yapılacak kalıcı konutlar için ilk kazma - Resim: 3

"Malatya Battalgazi'de ilk kazmayı vurduk. İlk etapta 1073, devamında ise 750 yuvamızı inşa edeceğiz. Hemen yanı başında İlk Evim projemizdeki sosyal konutlarımız da devam ediyor. İlk Evim de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek" ifadelerini söyledi.

Malatya'da yapılacak kalıcı konutlar için ilk kazma - Resim: 4

Bakan Kurum'un paylaşımında yer alan videoda deprem konutları için istişareler yapılarak kanaat önderleri ve STK'lerin görüşlerinin alındığı ifade edildi. Yeni yerleşim bölgelerinde mikro bölgeleme ve zemin etüt çalışmalarının ardından konut yapımına uygun zeminlerde çalışmalara başlandığı vurgulanan videoda, Malatya'da ilk kazmanın vurulduğu anlara ilişkin görüntülere de yer verildi.