05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Giriş: 19.02.2024 10:45 | Son Güncelleme: 19.02.2024 10:45

Marmara Denizi'nde batan geminin mürettebatı İnsansız Su Altı Robotu ile aranıyor

Marmara Denizi'nde 15 Şubat'ta batan Batuhan A adlı kargo gemisinin mürettebatından 5 kişiyi bulmak için deniz yüzeyinde ve su altındaki tarama faaliyetleri devam ediyor
Kaynak: AA
Marmara Denizi'nde batan geminin mürettebatı İnsansız Su Altı Robotu ile aranıyor - Resim: 1

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat akşamı hareket ettikten sonra kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat saat 06.20'de Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan geminin mürettebatından 1 kişinin cansız bedenine ulaşan ekipler, diğer 5 kişiyi bulmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Marmara Denizi'nde batan geminin mürettebatı İnsansız Su Altı Robotu ile aranıyor - Resim: 2

Arama faaliyetlerine aralarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD, JAK, JÖH, deniz polisi, NAK, AKUT, ANDA, İHH ve belediyelere ait arama kurtarma ekiplerinin bulunduğu yaklaşık 1000 kişilik personel katılıyor.

Marmara Denizi'nde batan geminin mürettebatı İnsansız Su Altı Robotu ile aranıyor - Resim: 3

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Akın Gemisi'nde görevli dalgıçlar, denizin tabanına oturan kargo gemisinin enkazına dalışlar gerçekleştiriyor.

Marmara Denizi'nde batan geminin mürettebatı İnsansız Su Altı Robotu ile aranıyor - Resim: 4

Mürettebatın gemiden savrulmuş olma ihtimalini de değerlendiren ekipler, Karacabey açıklarında hem deniz üstünde hem de suyun altında tarama yapıyor.