20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 21.09.2022 13:14 | Son Güncelleme: 21.09.2022 22:43

Marmaris Yalancıboğaz'da orman yangını

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay "Maalesef yine ciğerlerimiz yanıyor" dedi
Marmaris Yalancıboğaz'da orman yangını

Yalancıboğaz mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı helikopterlerin yanı sıra arazözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale ediliyor.

Gökyüzünü kaplayan dumanlar ilçe merkezinin birçok noktasından görülebiliyor.

Belediyeden açıklama

Marmaris Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Saat 12.30 civarında Yalancıboğaz - Adaköy Aksaz yolu mevkinde çıkan orman yangınına tüm Orman İşletme, İtfaiye ve belediye ekiplerinin müdahalesi devam etmektedir. Güzel haberler verebilmek umuduyla, ekiplere kolaylıklar diliyoruz" denildi. 

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise Twitter'dan "Maalesef yine ciğerlerimiz yanıyor. Orman, İtfaiye ve belediye ekiplerimizle birlikte Yalancıboğaz - Adaköy Aksaz yolu mevkiinde çıkan yangın bölgesindeyiz. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Güzel haberler verebilmek umuduyla gelişmeleri takip ediyoruz" paylaşımında bulundu.

Bakanlık: Müdahale devam ediyor

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı da yangına ilişkin açıklamada bulundu. Yangına 14 uçak, 35 helikopter, 82 arazöz, 5 dozer ve 472 personel ile havadan ve karadan müdahaleye devam edildiği belirtildi. 

Köz sebep oldu

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Yalancıboğaz Adaağzı mevkisindeki orman yangınına bölgede arıcılık yapan 85 yaşındaki M.Y'nin arı kovanları önündeki közün sebep olduğu bildirildi.

Açıklamada, ormana bitişik arı kovanlarının yaklaşık yarım metre ön tarafında ateş közlerinin olduğu, yangının başladığı noktada herhangi bir elektrik kablosunun geçmediği kaydedildi. Kovanların kendisine ait olduğunu kabul eden şüpheli M.Y'nin ifadesinde ise arı kovanlarına 10 metre mesafede başlayan yangının rüzgarın etkisi ile bir anda hızla dağın eteklerine ulaştığını, ateşi kendisinin yakmadığını beyan ettiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında yangına sebebiyet verdiği değerlendirilen 1 şüphelinin gözaltına alındığı, soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle yürütüldüğünü ifade edildi.

MSB'den yangın söndürme çalışmalarına destek

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden yangın söndürme çalışmalarına helikopter, İHA ve araç desteği verildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "AFAD'ın talebi üzerine Marmaris'te devam eden yangın söndürme çalışmalarına 2 helikopter, 1 İHA, arazözler, su tankerleri, dozerler, muhtelif yangın söndürme araçları ve görevli personelimizle destek sağlanmaktadır" ifadesi kullanıldı.

OGM, yangına ilişkin son durumu paylaştı

Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM), Twitter hesabından Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangının son durumuna ilişkin paylaşım yapıldı.

Ormana düşen ateşin yüreklere de düştüğü ifade edilen paylaşımda, "Yeşil Vatanımızın her karışını korumak için var gücümüzle alevlerle savaşmaya devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu.

Paylaşımda, yangına 714 personel, 14 uçak, 35 helikopter, 83 arazöz ve 5 iş makinesi ile müdahale edildiği belirtildi.

Kaynak: AA