02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.09.2023 21:01 | Son Güncelleme: 19.09.2023 08:29

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: İstanbul ve Ankara'yı hediye ettik, halen alacaklıyız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "CHP bünyesinde görev yapan pek çok siyasetçi arkadaşımız televizyonlara çıkıyorlar ve 15 milletvekili mevzusunu söyleye söyleye geziyorlar, biz bunun eğer ödemesi varsa, İstanbul ve Ankara'yı hediye ederek kendilerine ödedik. Halen alacaklıyız" dedi
Meral Akşener'den CHP'ye tepki: İstanbul ve Ankara'yı hediye ettik, halen alacaklıyız

Akşener, kentteki bir tesiste düzenlenen Trakya Teşkilat Buluşması'nda parti olarak ittifak sisteminden vazgeçtiklerini söyledi. İttifak sistemini reddettiklerini ve bu sistemle yol yürümeyeceklerini belirten Akşener, "Sadece bugün değil, 2028'de de kendimiz rahmetli Ebulfez Elçibey'in söylediği gibi 'özü başımıza' yerel seçimlere gireceğiz" dedi.

15 milletvekili mevzusu

Akşener, seçimlerde İstanbul'u alanın Türkiye'yi alamayacağını da gördüklerini ifade etti. CHP'nin iç işlerine karışmayı kendisine hakaret saydığını dile getiren Akşener, şöyle devam etti: "Bir siyasi partinin iç işlerine karışmak dünyanın en ayıp işidir. Böyle bir işi ne ben ne arkadaşlarım asla yapmaz. Bunu söyleyecek kadar kendinden geçmiş insanlar var. Bunun adı zavallılıktır. CHP bünyesinde görev yapan pek çok siyasetçi arkadaşımız televizyonlara çıkıyorlar ve 15 milletvekili mevzusunu söyleye söyleye geziyorlar, biz bunun eğer ödemesi varsa, İstanbul ve Ankara'yı hediye ederek kendilerine ödedik. Halen alacaklıyız"

"Abdullah Gül'ün adaylığını bana  söyledi"

Sayın Kılıçdaroğlu, sayın Abdullah Gül’ün adaylığını bana söyledi. 15 milletvekili için gittiğim akşam söyledi. Ben de arkadaşlarımın beni aday ilan ettiğini ve Gül’ü kabul etmeyeceğimi söyledim. Sonuç itibariyle sayın Erdoğan’ın kazandırılmasını ben sağladım. Birinin kafaya taş düşme benden biliniyor. Ben yoksam bir İYİ Partiliden biliniyor. Hala sayın Gül’ü çok seven gazeteci kılıklı arkadaşlar beni ve partimi biçiyor. Orada suçlu ben. Sayın İnce’nin kazanamamasının suçlusu ben. Yüzde 10 aldık. Mesele şu, niçin? 17-18’lersek biz niçin 2018’de yüzde 10? Asıl soru bu. Eğer bu yolculuğu başarıyla tamamlamazsak Türkiye gidiyor.

Tayakadın Köyü'nü ziyaret

Akşener, yerel seçimlerde tüm siyasi partilerin seçmenlerinden oy isteyecekleri belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, trafik kazası sonrası yaşamını yitiren TRT Haber kameramanı ve Edirne Haber Yazı İşleri Müdürü Berk Söylemez'e Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Akşener program sonrası merkeze bağlı Tayakadın köyünü ziyaret etti, köy sakinleriyle sohbet edip taleplerini dinledi. Köy gezilerini Edirne'den başlattığını belirten Akşener, köy ziyaretlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA