01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.01.2024 22:37 | Son Güncelleme: 18.01.2024 22:51

Merkez Bankası Başkanı Erkan: Asılsız haberlerin sorumluları hakkında yasal haklarımı kullanacağım

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, kendisi ve ailesi hakkında çıkan haberlerin asılsız olduğunu savundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erkan, "Asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım" ifadelerini kullandı
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Asılsız haberlerin sorumluları hakkında yasal haklarımı kullanacağım

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, kendisi ve ailesi hakkında çıkan haberlerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erkan paylaşımında, "Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur. Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim. Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım" ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu? 

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını, Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini iddia etmişti. Erkan ailesinin, Merkez Bankası Sosyal Tesisi ve İzmir kampını özel olarak kullandığı öne sürülmüştü.