25 Eylül 2026, Cuma
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 25.09.2026 07:29 | Son Güncelleme: 25.09.2026 08:25

Meteoroloji duyurdu: Yurdun birçok bölgesinde sağanak bekleniyor

Meteoroloji’ye göre 25 Eylül Cuma günü Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Hatay kıyıları ile Erzincan ve Ardahan çevrelerinde sağanak bekleniyor. İç ve batı kesimlerde sıcaklıklar artarken İstanbul’da en yüksek sıcaklığın 23, Ankara’da 20, İzmir’de 26 derece olması öngörülüyor
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) 25 Eylül Cuma gününe ilişkin tahminlerine göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava etkili olacak. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Hatay kıyıları ile Erzincan ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenirken diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Hatay kıyılarında sabah saatlerinde, Erzincan ve Ardahan çevrelerinde ise öğleden sonra yerel olarak görülmesi bekleniyor. Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz’de yağışlar aralıklarla sürecek.

Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Rüzgârın genellikle kuzeyli, güney ve doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Marmara’da bulutlanma artacak

Marmara’da az bulutlu ve açık başlayan havanın zamanla bölge genelinde parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Günün en yüksek sıcaklıkları Bursa ve İstanbul’da 23, Çanakkale ve Kırklareli’nde 24 derece olacak.

Ege’de akşam saatlerine dikkat

Ege’de havanın az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren ise bölge genelinde parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

En yüksek sıcaklığın Afyonkarahisar’da 21, İzmir ve Manisa’da 26, Uşak’ta 22 derece olması bekleniyor.

Akdeniz’de yağış Hatay kıyılarında

Akdeniz’de parçalı ve az bulutlu hava beklenirken Hatay’ın kıyı kesimlerinde sabah saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği tahmin ediliyor.

Adana’da parçalı bulutlu havayla birlikte sıcaklık 31 dereceye ulaşacak. Parçalı ve az bulutlu havanın beklendiği Antalya’da 28, Isparta’da 25 derece ölçülmesi öngörülüyor. Hatay’da ise en yüksek sıcaklık 30 derece olacak.

İç Anadolu’da parçalı ve az bulutlu hava

İç Anadolu genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Günün en yüksek sıcaklıkları Ankara’da 20, Eskişehir’de 22, Konya’da 23 ve Nevşehir’de 21 derece olarak tahmin ediliyor.

Karadeniz’in orta ve doğu kesimlerinde sağanak

Batı Karadeniz’de parçalı ve az bulutlu hava etkili olacak. En yüksek sıcaklığın Bolu’da 21, Düzce ve Zonguldak’ta 22, Sinop’ta 24 derece olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz’de ise parçalı ve çok bulutlu hava hâkim olacak. Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz’de aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği tahmin ediliyor.

Yağış beklenen illerden Rize’de sıcaklık 22, Samsun’da 20, Trabzon’da 21 dereceye ulaşacak. Amasya’da ise parçalı bulutlu hava ve 21 derece sıcaklık öngörülüyor.

Doğu Anadolu’da öğleden sonra yerel yağış

Doğu Anadolu’da havanın parçalı, yer yer çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Öğleden sonra Erzincan ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği tahmin ediliyor.

Parçalı bulutlu havanın beklendiği Erzurum’da en yüksek sıcaklık 26, Kars’ta 25, Malatya’da 28 ve Van’da 24 derece olacak.

Güneydoğu Anadolu’da sıcaklık 33 dereceye ulaşacak

Güneydoğu Anadolu’da parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor.

Günün en yüksek sıcaklıklarının Diyarbakır’da 33, Mardin’de 30, Siirt ve Şanlıurfa’da 32 derece olması öngörülüyor.

Kaynak: Gazete Oksijen