04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.08.2023 08:23 | Son Güncelleme: 28.08.2023 09:01

Meteoroloji'den çok sayıda il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Türkiye genelinde etkili olan aşırı sıcaklar 6 derece azalıyor. Çok sayıda ilde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken; Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Sivas, Hatay, Kayseri, Niğde ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olacağı tahmin ediliyor
Meteoroloji'den çok sayıda il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Ağustos'a ilişkin hava durumu raporunu paylaştı. Yurt genelinde etkili olan kavurucu sıcaklar kademeli olarak azalıyor ve yerini çarşambaya kadar sağanak yağışa bırakıyor. Son değerlendirmelere göre, Akdeniz ve Doğu Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Konya, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Ordu, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı, Kayseri’nin güney ve doğusu ile Sivas’ın güneybatısı ve Elazığ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, İç ve güney kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Yağışların Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı, Kayseri’nin güney ve doğusu ile Sivas’ın güneybatısı ve Elazığ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 KG/ M2) olacağı tahmin ediliyor.

 



Sarı kod uyarı nedir?

Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir anlamı taşır. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.