03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.01.2024 22:33 | Son Güncelleme: 31.01.2024 23:58

Murat Kurum'dan deprem açıklaması: İstanbul'da bir şey olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum, İstanbul'da olası bir depremin etkisinin 6 Şubat depremlerini aşacağını söyledi. Kurum, "11 ilde deprem oldu, İstanbul 11 ile yetişir. Allah göstermesin İstanbul'da bir şey olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz" dedi
Murat Kurum'dan deprem açıklaması: İstanbul'da bir şey olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, beklenen İstanbul depreminin etkisinin, 11 ili vuran 6 Şubat depremlerini geçeceğini söyledi. Kurum, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. 

"130 bin canımız gitmiş"

İstanbul'da depreme hazırlık kapsamında sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Kurum, 'yarısı bizden' kampanyasına atıf yaparak, "39 ilçede yıkımlar başlıyor, temeller atılıyor hem bakanlığımız hem biz orada elimizden gelen gayreti enerjiyi vereceğiz ve dönüştüreceğiz. Bunun başka çaresi yok. Candaş Bey 130 bin canımız gitmiş. 11 ilde deprem oldu, İstanbul 11 ile yetişir. Allah göstermesin İstanbul'da bir şey olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz. Terörle mücadele kadar önemli diye o yüzden söylüyoruz" dedi. 

"Siyasi polemik konusu haline getirilmesi üzücü"

Murat Kurum'un açıklamasında geçen "130 bin canımız gitmiş" ifadesi sosyal medyada 'resmi rakamlara göre 50 bin 783 kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinde gerçek rakamın itirafı' yorumlarına neden oldu. Kurum konuya ilişkin X hesabından yaptığı paylaşımda, "6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 11 ilimizde 50 bin canımız gitti. Cumhuriyet tarihindeki depremlerdeyse toplam 130 bin kişi hayatını kaybetti. Aynı yayında ve aylar önceki yayınlarda da defalarca söylememize rağmen, bunun bugün bir siyasi polemik konusu haline getirilmesi gerçekten üzücü. Yalana sarılan siyaset anlayışıyla hakikatli bir zafer kazanılamayacağını 31 Mart’ta kaybettiklerinde görecekler" ifadelerini kullandı.