27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.06.2023 11:33 | Son Güncelleme: 06.06.2023 11:43

Numan Kurtulmuş, TBMM Başkan adaylığı için dilekçesini verdi

AK Parti ve MHP'nin TBMM Başkanlığı için aday gösterdikleri Numan Kurtulmuş, başvuru dilekçecisi verdi. Kurtulmuş yaptığı basın açıklamasında, "Türkiye Yüzyılı'nın gerçekleşmesi için TBMM üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir" dedi
Numan Kurtulmuş, TBMM Başkan adaylığı için dilekçesini verdi

İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'u AK Parti ve MHP TBMM Başkanlığı için aday gösterdi. Kurtulmuş bugün aday dilekçesini teslim etti. Kurtulmuş başvurusunun ardından yaptığı basın açıklamasında, "AK Parti Meclis Grubu yöneticileri ve MHP grup yöneticileri şahsımı TBMM Başkanlığı için aday gösterdiler. Bugün şahsi dilekçemi vererek süreci başlatmış olduk. Bundan sonra söz Meclis'teki 600 milletvekilinindir" ifadelerini kullandı. 

TBMM'yi önemli günlerin beklediğini belirten Kurtulmuş, "28. dönemin tarihe öncelik edecek bir Meclis olacağına inanıyorum. Türkiye yüzyılının hedeflerinin gerçekleştirilmesi Meclis, sorumluluğunu yerine getirecektir. Meclis'teki bütün milletvekili arkadaşlarımız için hayırlara vesile olmasını bekliyorum. Gün içerisinde diğer siyasi partileri ziyaret edeceğiz. Bu bir nezaket ziyaretidir. Biz isteriz ki siyasi partiler olarak parlamentoda çok farklı düşüncelerimiz olabilir ama anlayış içerisinde bu mücadeleyi sürdürmeliyiz" diye konuştu.