26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.05.2023 13:20 | Son Güncelleme: 19.05.2023 13:34

Oğan: Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden bakan olayım?

Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, The New York Times’tan Ben Hubbard ve Şafak Timur’a konuştu. Oğan verdiği röportajda "Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden bakan olayım ki?" dedi
Sinan Oğan
Sinan Oğan

Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, The New York Times’tan Ben Hubbard ve Şafak Timur’a konuştu. “Seçimi kaybetti ama ikinci turun sonucunu değiştirebilir” başlıklı röportaja göre her iki ikinci tur adayının yetkilileriyle konuşan Oğan “bakanlıkla yetinmek istemiyor.” Bakanlardan, muhalefet liderlerinden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ofisinden telefonlar aldığını anlatan Oğan “Son üç dört günümü böyle üst düzey isimlerle müzakere ederek geçirdim” diye konuştu.

İkinci turda kimi destekleyeceğini perşembe günü, yani gazetemizin yayımlanmasından bir gün önce açıklayabileceğini söyleyen Oğan, oy verenlerinin yüzde 70’inin kararını destekleyeceğini tahmin ettiğini söyledi. The New York Times ise bazı analistlerin, Oğan’ın güçlü bir parti örgütü olmamasından dolayı bundan emin olmadığını dile getirdiğini not etti. Gazeteye göre Oğan destekleyeceği adaydan taleplerinin yerine geldiğini görebilmek için yeni hükümette önemli bir rol isteyecek. Oğan “Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden bakan olayım ki?” dedi.

Oğan Erdoğan’ın çalışma etiğini sevdiğini ancak karar almadan önce yeterince kişiye danışmadığını, Kılıçdaroğlu’nun ise o kadar çalışkan olmadığını fakat başkalarının fikirlerini dinlediğini söyledi. Haberde seçimlerde milliyetçilerin başarısının önümüzdeki yıllarda Türkiye’yi özellikle Kürtler ve Suriyeli mülteciler konusunda daha sağa çekebileceği dile getirildi. Oğan da “Milliyetçilik rüzgarı estirdik” diyor. Gazeteye göre o rüzgar zaten vardı ve Oğan da bunu yakalamayı başardı.