28 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.05.2024 19:18 | Son Güncelleme: 14.05.2024 19:36

Osman Kavala'nın yeniden yargılama talebini yeni heyet değerlendirecek

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala'nın yeniden yargılama talebini değerlendirecek heyette önceki yargılamada karar veren başkan ve üye hakimler yer almayacak. Talep, 24. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerince değerlendirilecek
Osman Kavala'nın yeniden yargılama talebini yeni heyet değerlendirecek

Gezi eylemleri davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Osman Kavala'nın yeniden yargılama talebiyle ilgili süreçte yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul 14. Ağır Ceza MahkemesiCeza Muhakemesi Kanunu'na göre yargılamanın yenilenmesi talebini değerlendirecek heyetin daha önce karar veren başkan ve üye hakimlerden oluşamayacağı gerekçesiyle 24. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerini görevlendirdi. 

Osman Kavala geçen hafta avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Bariz hak ihlalleri içeren, delillere dayanmayan mahkûmiyet kararlarının verildiği, suçsuz insanların yıllar boyu hapis kalmalarına yol açan davaların yeniden görülmesi temel hukuk ilkelerinin ve insan haklarına saygının gereğidir. Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları sadece başvuranların değil, her yurttaşın adalet talep etme hakkıyla doğrudan ilgilidir. Adalet herkes için gereklidir. Her yurttaşın hayatı ve hakları eşit derecede değerlidir" ifadesini kullanmıştı.