30 Mart 2026, Pazartesi
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 30.03.2026 14:58 | Son Güncelleme: 30.03.2026 15:16

Saraçhane eylemlerine katılan 139 kişi hakkında beraat kararı

Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından yurt genelinde yapılan eylemlere katılan 139 kişi hakkında "delil yetersizliği ve suç unsurunun oluşmaması" gerekçesi ile beraat kararı verildi
Saraçhane eylemlerine katılan 139 kişi hakkında beraat kararı
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Tutuklanmasının ardından görevden alınan İstanbul Büyükşehir Beldiye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından başlayan 'Saraçhane' eylemleriyle ilgili "Toplantı, Gösteri Yürüyüşleri kanuna muhalefet" ettikleri gerekçesiyle yargılanan 139 kişiyle ilgili "delil yetersizliği ve suç unsurunun oluşmaması" gerekçesiyle beraatına karar verdi.

Mahkeme, ikinci duruşmada, sanıkların savunmalarında bahsettikleri olaylarla ilgili, “20.06.2025 ve 30.06.2025 tarihli celselere ilişkin SEGBIS çözümleri dosyaya sunulduktan sonra sanıkların savunma ve beyanlarında bahsettikleri hukuka aykırı süreçler ve işlemlerle ilgili iddialar hakkında ilgili kişi ve kişiler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması” şeklinde karar vermişti. Sanık avukatları söz konusu kararı ayakta alkışlamıştı.