06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.04.2023 04:30 | Son Güncelleme: 21.04.2023 04:30

Siyasiler TEMA’nın çağrısını duydu mu?

28 yıldır her seçim öncesinde olduğu gibi 14 Mayıs seçimleri öncesinde de TEMA Vakfı Ekosiyaset Belgesi ile tüm siyasi partilere, siyasette ekoloji temelli yaklaşımı odağa almaları yönünde çağrı yaptı
Siyasiler TEMA’nın çağrısını duydu mu?

28 yıldır her seçim öncesinde olduğu gibi 14 Mayıs seçimleri öncesinde de TEMA Vakfı Ekosiyaset Belgesi ile tüm siyasi partilere, siyasette ekoloji temelli yaklaşımı odağa almaları yönünde çağrı yaptı. “Tüm canlıların yaşam hakkını, toplum yararını ve mutluluğunu odağına alan siyasete davet ediyoruz” diyen TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, vakıf olarak doğanın korunması için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını vurgularken, “Hazırladığımız Ekosiyaset Belgesi ile ülkemizde canlı yaşamının, toprak, su, hava, mera, orman varlıklarının, korunan alanların ve iklimin korunması amaçlanıyor.
Türkiye’de son 30 yılda mevcut tarım arazilerinin yaklaşık beşte biri, son 50 yılda ise meraların neredeyse yarısı kaybedildi. Tarım arazilerinin ve meraların amacı dışında kullanımının önünü açarak gıda güvenliğimizi tehdit eden tüm uygulamaların önüne geçilmesi için acil önlemler alınması gerekiyor” dedi.  
TEMA Vakfı, Ekosiyaset Belgesi’nin tüm siyasiler tarafından benimsenmesini umuyor. •