28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.08.2023 09:45 | Son Güncelleme: 30.08.2023 11:48

Siyasilerden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları

30 Ağustos Zafer Bayramı Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümünde çoşku ile kutlanıyor. İşte Türk siyasetinin önemli isimleri ve figürlerinden Zafer Bayramı mesajları
Siyasilerden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Sevgili Vatandaşlarım, Büyük Zafer’in 101’inci yıl dönümüne ulaştığımız bu gurur günümüzde, aziz milletimizin, Kıbrıs Türkü’nün ve dünyanın dört bir yanındaki 7 milyonu aşkın vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bayram sevincimizi paylaşan tüm dostlarımıza şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Başkomutan Meydan Muharebesi, milletimizin asırlardır sürdürdüğü beka mücadelesinin en kritik dönüm noktalarından biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle 30 Ağustos Zaferi 'Türk Ordusu’nun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek güç ve kahramanlığını tarihte bir daha belirleyen çok büyük bir eserdir'. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Mazisi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin ebedi istiklâlini kazandığı gün olarak tarihe geçen #30Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümüne erişmenin haklı onurunu ve gururunu yaşıyoruz. 30 Ağustos; vatanı, bayrağı, istikbâli, ezanı için hiç düşünmeden "Ya İstiklâl Ya Ölüm" diyen ecdadımızın kahramanlık destanı, bağımsızlık nişanesidir. 30 Ağustos; bizler için vatan aşkıyla yeniden doğuşun, bu topraklarda ebediyen özgürce varoluşun günüdür. Zaferimiz kutlu olsun… Allah’a hamdolsun ki tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen milletimizin bir asır önce tüm dünyaya gösterdiği bu onurlu duruş, bugün “Güçlü ve Büyük Türkiye” yolundaki yegâne dayanağımız ve ilham kaynağımızdır. Bu gurur gününde, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve ezelden ebede bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Tarihi sayısız zaferlerle dolu Aziz Milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen, Anadolu’nun ilelebet Türk Yurdu olduğunu tüm dünyaya ilan eden büyük zaferin 101. yıl dönümü kutlu olsun. 30 Ağustos 1922’de milletimiz, asırlarca içinde taşıdığı hür yaşama arzusu, azim ve inanmışlıkla, vurulmak istenen prangaları söküp atmış, dünya tarihine yeni bir yön kazandırmıştır. Anadolu’yu vatan kılmak uğruna ödenen bedeller, mazimizden aldığımız güç, milletimizin üstün cesaret ve feraset anlayışı bağımsızlığımızın en büyük güvencesidir. Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken 101 yıl önceki adanmışlık ve kararlılıkla daha da gelişmiş, kalkınmış müreffeh bir Türkiye’yi inşa ve ihya etme hedefiyle durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. İstiklal ve istikbalin yüzyılında ülkemizi önümüzdeki asrın lider ülkesi yapmak için, Büyük ve Güçlü Türkiye hedeflerimize hep birlikte azimle, şevkle yürümeye devam edeceğiz. Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları canı pahasına koruyan ve bu uğurda şehit düşen tüm kahramanlarımızı saygıyla, şükranla yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: 101 yıl evvel tarihin akışını değiştiren 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın nihai mükafatı olan kutlu zaferimizi asla lekeletmeyeceğiz, dün defettiklerimize bugün boyun eğmeyeceğiz. Zaferimiz kutlu olsun, dilerim ki nice büyük zaferler müstakbelde aziz milletimizle buluşsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'mızın bütün kahraman gazilerini, muhterem şehitlerimizi, cesaret ve fedakarlık abidesi ceddimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Allah hepsinden razı olsun diyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: 26 Ağustos günü Büyük Taarruz ile atılan ilk adım, vatanına canını siper etmiş bir milletin tarihin en büyük mücadelesini vermesiyle 30 Ağustos günü zafere ulaşmıştır. Bu kutlu mücadelenin başkomutanı Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Bundan 101 yıl önce, 26 Ağustos sabahı, 05.30'da Mustafa Kemal Paşa, Kocatepe sırtlarında tarihe geçen emrini verdi ve gecenin karanlığı top sesleriyle yankılandı. Anadolu bütün imkansızlıklara rağmen, milletimizin kanından kan, canından can katarak ortaya koyduğu emsalsiz bir kurtuluş mücadelesine tanık oldu Esaret zincirlerini kırdığımız bu büyük zaferi Diyarbakır’dan Trabzon’a, Ardahan’dan Edirne’ye kadar vatan toprağımızın dört bir köşesinde büyük bir kıvançla kutluyoruz Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna şehit düşen Mehmetçiklerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum. 30AğustosZaferBayramı'mız kutlu olsun.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Yıl 1922... BüyükZafer’in hemen ardından TBMM'de yaşanan zafer coşkusu... Aziz milletimizin büyük zaferi sonrasında Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisine ziyaretinden günümüze yansıyan nadir görüntüleri paylaşıyoruz. Şanlı tarihimizden belge niteliğindeki bu görüntüleri Sinema Genel Müdürlüğümüz dijital ortama aktardı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Bugün şanlı ordumuzun 101 yıl önce kahramanlık destanı yazdığı bir zaferin yıl dönümünü yaşıyoruz. Aziz milletimizin zulme boyun eğmeyeceğini haykırdığı gün olarak tarihe geçen bu Büyük Zaferi, her yıl millet olarak coşkuyla kutluyoruz. 101 yıl önce direniş ruhuyla zafere ulaşan ecdadımızın izinde bugün de #TürkiyeYüzyılı hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bu kadim coğrafyayı vatan kılan istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. Aziz milletimizin 30Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: "Candan Ötedir Vatan" diyenlerin zaferi; 30Ağustos Kutlu Olsun!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Her günkü ruhun bayramı bugün. 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 101. Yıl Dönümündeyiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, zaferin ve bugünün tüm mimarlarını saygı ve rahmetle anıyoruz. Milletçe bayramımız kutlu olsun.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Bir asır önce esaret ve özgürlük arasında bir tercihle sınanan aziz milletimiz, özünde var olan vatan sevgisi, kahramanlık ve tam bağımsızlığa olan inancıyla millî mukadderatını hürriyetle taçlandırmış, en zor şartlar altında dahi istiklal ve istikbalini korumayı şiar edinerek bu kadim toprakların vatan olarak kalmasında muvaffak olmuştur. Bu mukaddes günde 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla yâd ediyorum.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: 30AğustosZaferBayramı’mız kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ev sahipliği Şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne aittir. Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlamalarını gasp etmesini Zafer Partisi olarak asla kabul etmiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve Büyük Türk Milleti'nin #30AğustosZaferBayramı kutlu olsun!

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ümit Özdağ (@umitozdag)'in paylaştığı bir gönderi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Büyük Zaferimizin 101. yılını gururla kutluyor; Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: 30 Ağustos bu asil milletin imkânsızlıklar içinde verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi destanının adıdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu destanı yazan tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. #30AğustosZaferBayramı kutlu olsun.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Hedef milletin zaferiyse gerisi ne fark eder. #30AğustosZaferBayramı kutlu olsun.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: 100 yıl geçse de zaferin yüzü bu topraklarda değişmez. Zaferimizin mimari Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum, 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Tüm bu ahval ve şerait içinde dahi Mustafa Kemal’i düşün. Mustafa Kemal gibi düşün… Kutlu olsun bu kutlu zafer. Tüm kahramanlarımızı minnetle anıyorum, her an.