19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.02.2023 10:13 | Son Güncelleme: 06.02.2023 10:40

Siyasilerden Kahramanmaraş depremi sonrası taziye mesajları

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası siyasiler de peş peşe açıklama yaptı, taziye mesajı yayınladı
Siyasilerden Kahramanmaraş depremi sonrası taziye mesajları

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: "Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, depreme ilişkin şu mesajı paylaştı: "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu felaketi en az hasarla atlatmak için dua ediyoruz. Tüm gücümüzle milletimizin yanındayız. Yaşanan bu felaketi bir an önce atlatmak ve arama kurtarma faaliyetlerine katılmak için, başta Büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere, tüm gücümüzle hazırız. Dayanışma içinde olacağız, birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı hep beraber saracağız."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şu paylaşımda bulundu: "Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Enkaz altındaki vatandaşlarımıza bir an önce sağ salim ulaşılması için dua ediyorum. Rabbim milletimizi her türlü felaketten korusun…" Akşener, gazetecilere yaptığı açıklamada da, "Bugün devletimizin sesini duyma günümüz. Çeşitli yerlerinden dola çıkmış ekiplere kolaylıklar diliyorum. Deprem bölgesinde 10 ilimiz zarar gördü etkilendi oralarda çalışan ekiplerimize kolaylıklar diliyorum. İl ve ilçe başkanlarımızdan sürekli bilgi alıyoruz. Arkadaşlarımızı bu şehirlere görevlendirdik. Bugün devletin sesini duyma günümüz, bugün hepimizin susma günü. Allah yardımcımız olsun. İzmit depreminden biliyorum, gürültülerle gittiğiniz zaman o dikkat sizin üzerinize ekiliyor. Belki birçok şeye engel olma ihtimaliniz oluyor. Arkadaşlarımız gidiyor elbette ben de gideceğim ama saati zamanı onlar söyleyecek. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın milletimize" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, "Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, kurtarılmayı bekleyenler için dua ediyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma ile bu felaketten en az hasarla çıkmak için milletimizle beraberiz." ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından; “Depremden etkilenen yurttaşlarımıza büyük geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Acımız çok büyük, yüreğimiz deprem bölgesinde. Dayanışmayı büyüterek yaralarımızı saralım” açıklamasını yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bugün dayanışma zamanıdır. Yaralarımızı dayanışmayla saracağız. Çok çok üzgünüz. Hepimiz enkaz altındayız. Büyük geçmiş olsun, başımız sağ olsun. Aklımız, kalbimiz, ruhumuz sizinle. Allah'a emanet olun." paylaşımın yaptı. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle parti görevlilerini ve mensuplarını arama-kurtarma çalışmalarına destek olmaya ve kan bağışında bulunmaya çağırdı. Destici, yaptığı yazılı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, şunları kaydetti: "Başta depremden etkilenen bölgelerimiz olmak üzere ülkemize ve milletimize geçmiş olsun. Depremden etkilenen tüm il-ilçe parti ve ocak başkanlarımız ile iletişim halindeyiz. Alperen Arama Kurtarma ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiş olup, genel başkan yardımcılarımız ve Alperen Ocakları Genel Merkez yöneticilerimiz başkanlığındaki heyetlerimiz de bölgeye hareket etmiştir. Ayrıca, Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları olarak tüm teşkilat görevlilerimizi ve mensuplarımızı depremden etkilenen bölgelerimizde AFAD ve ALPKURT koordinesinde gönüllü olarak arama-kurtarma çalışmalarına destek olmaya ve özellikle kan bağışında bulunmaya davet ediyorum."

TBMM Başkanı Mustafa Şentop
, 7,4 büyüklüğündeki depremin sonrasında sosyal medya hesabından "Milletimize geçmiş olsun" dedi. Devletin tüm kurumları ile teyakkuz halinde olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok ilden göçük haberi alındığını söyledi. "Muhtemel yaralılara ulaşmaya çalışıyoruz" dedi. Bakan Koca, "Büyük bir acı yaşamamayı temenni ediyoruz" notunu paylaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini söyledi, tüm tedbirlerin alındığını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de, tüm kurumların teyakkuz halinde olduğunun altını çizdi. "Dualarımız depremden etkilenen vatandaşlarımızla. İnşallah bu felaketi de en az hasarla atlatacağız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, paylaşımında, "Yaşanan felaketi, milletçe en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Birçok ilimizde hissedilen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından devletimizin ilgili tüm kurumları teyakkuz halindedir. Bakanlığımıza bağlı bölgedeki tüm personelimiz, ilgili valilikler ve AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalara eşlik etmektedir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, depremin Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerden hissedildiğini söyledi. "Tüm kurumlarımız teyakkuza geçmiştir" açıklaması yaptı. Devletin tüm birimleri ile iş başında olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan açıklama: Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bölgede ciddi olarak hissedilen depremden dolayı devletimizin tüm kurumları vatandaşlarımızın yanında ve büyük bir hassasiyetle görevleri başındadır. Milletimize ve ülkemize geçmiş olsun.